Mennyi km töltés?
Mennyi km után tölt fel legalább félig az aksim?
44 Ah kis aksi.Fiat Punto 2 1.2.Ha nincs teljesen lemerülve.Hidegben elég nehezen indul be,4 mp de nem vmi bíztató a hangja....
Nekem közel 2 éves az aksim de ma reggel -9ben is még elég jól tekert pedig péntek óta nem mentem vele és a kint a hidegben állt.
Akkumulátorosnál nézesd meg és ő megmondja hogy jó e. Az én régi aksim rossz volt, hidegben nehezebben tekert és a feltöltés se segít ilyenkor. Vettem egy kicsivel nagyobb Ah-es aksit.
Számolgatások helyett innkáb nézesd meg az aksidat, ha jó még és csak azért merül le mert nem használod az autót akkor pedig vegyél egy töltőt és tedd rá időnként.
A régi szép időkben az volt az ökölszabály, hogy amikor annyira lemerül, h. már be kell tolni, akkor kb. 30 perc országúti v. 40-45 perc városi forgalomban haladás kell ahhoz, hogy utána az autó magától biztosan elinduljon.
Rá kell tenni éjszakára egy töltőre, olcsóbb, mint egy új akkumulátor, vagy mint ott maradni valahol a hidegben.
Ha meg már döglődik az aksi, és 5 fokban is nehezen indítja el, -5 fokban már nem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!