Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik közepes v. nagy méretű...

Melyik közepes v. nagy méretű új autó márka/típus az, aminek a fenntartása és fogyasztása megéri az árát?

Figyelt kérdés

Autó vásárlás előtt állunk, de már zsong a fejünk a válogatástól. Nehéz a döntés. Olyat márkát és típust szeretnénk, ami négy fős családunknak kényelmet is nyújt, de a fenntartása is rentábilis.

Új vagy maximum 1-2 éves járgányra gondoltunk.

Persze van egy öreg autónk, amit elégedettséggel használtunk sokáig (13 éves, őt cserélnénk le), de nem írok márkát, mert kíváncsi vagyok, ki mire jut.

2016. nov. 12. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha 5 milliót tudnék szánni egy autóvásárlásra akkor valami használt kombi mercit vennék 2010-2014 évjáratú közötti dieselt.

Ezekben általában szinte semmi km nincs... 150e-200e km semmiség egy német dízelnek, 1 millió km-ig garantáltan el fognak menni.

Gyönyörű autók, biztonságosak, a világ összes felszereltsége benne van egy 4 millió forintos C220-as merciben pl.

2.2-es dízel 170 lóerő és ha nem nyomod neki mint állat akkor 6-7 litert eszik...

pl. nézd meg ezt:

[link]

a két kezem összetenném ha egy ilyen mercim lehetne és "csak" 3.5 millió

nehét manuális váltóban találni őket, rengeteg az automata :)

ha nem volt még hátsó kerekes kocsid akkor ezt imádnád :D

2016. nov. 12. 19:51
 12/17 anonim ***** válasza:

Sokan nem szeretik a francia autókat, pedig jók. A fenntartásuk és az újabbaknak a fogyasztásuk pedig kifejezetten kedvező!

Több francia autóm is volt már az egyéb járgányok mellett. Citroen és Peugeot. Utóbbiak kicsit sportosabbak mégis jobb a fogyasztásuk. A francia autók vételára kedvezőbb a túlértékelt japán és német autóknál.

Családinak én a méretesebb egyterűeket mondanám, esetleg a crossover-eket, de a kombik sem rosszak.

Nagyban függ, hol és mire akarjátok használni! Városi, napi használatra vagy túrázásra, vagy vidéken élve úttalan utakon. (a kérdező erre sem tért ki)

- Citroen picasso - régebbi - olcsó, tágas, jól variálható, de sokat eszik

- Citroen c4 grand picasso - kényelmes, sok az extra benne, hatalmas beltérrel, de sajnos ez is sokat fogyaszt. Nagy a dőlése, és nem olyan fordulékony, mint a régi picassók. Nekem nem jött be az automata váltója, de ez szubjektív.

- Peugeot 307 SW - egy szuper autó - sportos, megy mint a golyó, mégis nagy a belső tér, a csomagtartó. Kényelmes, kivéve a két plusz ülést. (mondhatni feleslegesek) Ahogy a citroenben, ebben is a különálló ülések miatt hátul jól variálható a csomagtér. Ki lehet venni egyesével őket vagy összecsukni.

Újabba peugeot-k közül, a grand picasso-hoz nagyon hasonlító, 5008-ast javasolnám. Városi telepjáróból most a 2008-ast vagy az legújabb favoritot a 3008-as SUV-ot.

(elárulom, mi most szeretnénk venni egy 3008 GT-t.)

Peugeot-ból, ha teheted Allure felszereltségűt válassz.

A 2008-3008-as fogyasztása nagyon jó! Vegyes használatban 5-6,5 között produkál.

- Városi telepjáróból még javaslom a mitsubishi outlander-t. Minden szempontból jó autó, bár a fogyasztása nem túl kevés.

- Mercik valóban jók, de nem mondanám olcsónak a javításukat. (ha kifogja az ember, hogy nem romlik el, akkor nagyon jó autó)

2016. nov. 12. 20:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Hosszú távon biztos nem lesz probléma a fenntartással, ha szívó benzines autót veszel. Szerintem: Toyota corolla/auris kombi/avensis vagy mazda 3/6, vagy kia/hyundai. Esetleg mennek most a mitsubishi lancerek újonnan 4,2 körül 1.6 szívóval. Nekem ezek jönnének szóba.
2016. nov. 12. 21:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Pedig a benzines hibalehetősége jóval magasabb a dieselnél...

Egyébként ha budapesti lennék én tuti vennék egy Nissan Leaf-et :D

nem kell tankolni, töltőállomáson ingyen feltöltik, sok helyen ingyenes parkolás és szinte lehetetlen, hogy elromoljon :)

persze ha az ember nagy távokra akar menni akkor arra esélytelen az autó, de annak aki sokat közlekedik városban kegyetlenül megéri

2016. nov. 12. 21:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Lehet hogy néha jóljön hogy hány csillagos a gépállat töréstesztje,de hogyha egy kamion jön szembe nem épp a te hibádból,nem fogja megkérdezni tuti,meg lehet neked sem lessz időd elmondani.

Akkor ott lessz ku.va sok csillag....

2016. nov. 12. 22:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Pedig a benzines hibalehetősége jóval magasabb a dieselnél...

Na ezt fejtsd ki nekem, mitől lenne magasabb egy szívó benzinnek a hibalehetősége mint egy dízelnek?

2016. nov. 12. 22:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Fiat Freemont, 2.0 dízel. Nagy, kényelmes, menni is bír, motorja nagyon jó.

Haverom most vett egy ötajtós Fiat Tipo-t, tegnap mentem vele 600 km-t, megmondom őszintén, nagyon jó volt. Azóta gondolkozom én is a Tipo-n, hogy veszek egyet a Freemont mellé.

2016. nov. 17. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!