Melyik közepes v. nagy méretű új autó márka/típus az, aminek a fenntartása és fogyasztása megéri az árát?
Autó vásárlás előtt állunk, de már zsong a fejünk a válogatástól. Nehéz a döntés. Olyat márkát és típust szeretnénk, ami négy fős családunknak kényelmet is nyújt, de a fenntartása is rentábilis.
Új vagy maximum 1-2 éves járgányra gondoltunk.
Persze van egy öreg autónk, amit elégedettséggel használtunk sokáig (13 éves, őt cserélnénk le), de nem írok márkát, mert kíváncsi vagyok, ki mire jut.
Ha 5 milliót tudnék szánni egy autóvásárlásra akkor valami használt kombi mercit vennék 2010-2014 évjáratú közötti dieselt.
Ezekben általában szinte semmi km nincs... 150e-200e km semmiség egy német dízelnek, 1 millió km-ig garantáltan el fognak menni.
Gyönyörű autók, biztonságosak, a világ összes felszereltsége benne van egy 4 millió forintos C220-as merciben pl.
2.2-es dízel 170 lóerő és ha nem nyomod neki mint állat akkor 6-7 litert eszik...
pl. nézd meg ezt:
a két kezem összetenném ha egy ilyen mercim lehetne és "csak" 3.5 millió
nehét manuális váltóban találni őket, rengeteg az automata :)
ha nem volt még hátsó kerekes kocsid akkor ezt imádnád :D
Sokan nem szeretik a francia autókat, pedig jók. A fenntartásuk és az újabbaknak a fogyasztásuk pedig kifejezetten kedvező!
Több francia autóm is volt már az egyéb járgányok mellett. Citroen és Peugeot. Utóbbiak kicsit sportosabbak mégis jobb a fogyasztásuk. A francia autók vételára kedvezőbb a túlértékelt japán és német autóknál.
Családinak én a méretesebb egyterűeket mondanám, esetleg a crossover-eket, de a kombik sem rosszak.
Nagyban függ, hol és mire akarjátok használni! Városi, napi használatra vagy túrázásra, vagy vidéken élve úttalan utakon. (a kérdező erre sem tért ki)
- Citroen picasso - régebbi - olcsó, tágas, jól variálható, de sokat eszik
- Citroen c4 grand picasso - kényelmes, sok az extra benne, hatalmas beltérrel, de sajnos ez is sokat fogyaszt. Nagy a dőlése, és nem olyan fordulékony, mint a régi picassók. Nekem nem jött be az automata váltója, de ez szubjektív.
- Peugeot 307 SW - egy szuper autó - sportos, megy mint a golyó, mégis nagy a belső tér, a csomagtartó. Kényelmes, kivéve a két plusz ülést. (mondhatni feleslegesek) Ahogy a citroenben, ebben is a különálló ülések miatt hátul jól variálható a csomagtér. Ki lehet venni egyesével őket vagy összecsukni.
Újabba peugeot-k közül, a grand picasso-hoz nagyon hasonlító, 5008-ast javasolnám. Városi telepjáróból most a 2008-ast vagy az legújabb favoritot a 3008-as SUV-ot.
(elárulom, mi most szeretnénk venni egy 3008 GT-t.)
Peugeot-ból, ha teheted Allure felszereltségűt válassz.
A 2008-3008-as fogyasztása nagyon jó! Vegyes használatban 5-6,5 között produkál.
- Városi telepjáróból még javaslom a mitsubishi outlander-t. Minden szempontból jó autó, bár a fogyasztása nem túl kevés.
- Mercik valóban jók, de nem mondanám olcsónak a javításukat. (ha kifogja az ember, hogy nem romlik el, akkor nagyon jó autó)
Pedig a benzines hibalehetősége jóval magasabb a dieselnél...
Egyébként ha budapesti lennék én tuti vennék egy Nissan Leaf-et :D
nem kell tankolni, töltőállomáson ingyen feltöltik, sok helyen ingyenes parkolás és szinte lehetetlen, hogy elromoljon :)
persze ha az ember nagy távokra akar menni akkor arra esélytelen az autó, de annak aki sokat közlekedik városban kegyetlenül megéri
Lehet hogy néha jóljön hogy hány csillagos a gépállat töréstesztje,de hogyha egy kamion jön szembe nem épp a te hibádból,nem fogja megkérdezni tuti,meg lehet neked sem lessz időd elmondani.
Akkor ott lessz ku.va sok csillag....
Pedig a benzines hibalehetősége jóval magasabb a dieselnél...
Na ezt fejtsd ki nekem, mitől lenne magasabb egy szívó benzinnek a hibalehetősége mint egy dízelnek?
Fiat Freemont, 2.0 dízel. Nagy, kényelmes, menni is bír, motorja nagyon jó.
Haverom most vett egy ötajtós Fiat Tipo-t, tegnap mentem vele 600 km-t, megmondom őszintén, nagyon jó volt. Azóta gondolkozom én is a Tipo-n, hogy veszek egyet a Freemont mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!