Miért nem indul az 50ccm robogóm?
Figyelt kérdés
Kaptam egy robogót rokontól ingyen ami 5 évet állt egy helyben. Abban az állapotában öntöttem bele egy kis benzint meg olajat és kb. 5. rúgásra beindult max 2 másodpercre aztán már 100. rúgásra se. szét lett kapva teljes motorgenerál karburátor alapos kitisztítása új tömítők, dugattyú (régi dugattyún egyik gyűrű szét volt törve és kopott is volt) benzincsövek, tank kitisztítva.
Ezek után ugyan ez történt mint az elején. 5. rúgásra megindult 2 másodperce aztán már hiába rugdostam nem indult.
Lehet, hogy amikor megindult a motor az azért történt mert adtam neki egy kicsi gázt is.
2016. nov. 10. 10:30
1/7 anonim válasza:
A gyertya jó? Van szikra? Nézd meg, lehet maradt a rendszerben még valami kosz és mindig eltömíti a gyertyát. A karburátorban a fúvókák is ki lettek tisztítva?
2/7 A kérdező kommentje:
Fúvókák biztos, hogy tiszták viszont a gyertyát lehet tényleg jó lenne elleőrizni.
2016. nov. 10. 11:53
3/7 A kérdező kommentje:
Most néztem a gyertyát benzines volt és a szikra is tökéletesnek tűnt.
2016. nov. 10. 12:22
4/7 anonim válasza:
égesd ki a gyertyát, és próbáld meg úgy, esetleg kisebb hőértékű gyertyával is megpróbálhatod, bár nem tudom jelenleg milyen van benne
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor is lehet rossz a gyertya, ha szépen kattog a hézag között a szikra?
2016. nov. 10. 16:53
6/7 anonim válasza:
Akkor is lehet rossz, csak akkor nem a gyertyának van baja, hanem a gyújtás beállításnak. Lehet hogy pont rossz időben adja a szikrát.
7/7 A kérdező kommentje:
Egy benzincsap csere megoldott minden bajt :D Első rúgásra indul az "öreg" gép.
2016. nov. 12. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!