Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a robogom baja? (50ccm)

Mi lehet a robogom baja? (50ccm)

Figyelt kérdés

Minden évben amikor el akarom inditani sosem indul el. Eddig szerelöhöz vittem most én szeretném megcsinálni. Nos lassan 1éve ment utoljára a gép. Szétszedtem a motort a karburátorban vastagon állt a szutyok amit kipucoltam, a szelepek helyét is kitakaritottam. A gyertyát néztem ad szikrát rendesen. A benzin elméletileg eljut a karbiig viszont hiába rugom be a motort olyan mintha nem kapna benzint vagy nem gyullad be. Hideginditoval is probáltam már. Felpörög a motor de amint elég a cucc rögtön megáll.

Mit néznétek meg még rajta? Illetve érdemes lenne átmosni a komplett benzinelláto rendszert vagy ha folyik a benzin és nem kásás akkor be kéne indulnia?

2016. júl. 20. 00:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Csalóka a leírásod, mert alapból 2T-re tippelnék, de írtál a szelepekről is, az viszont 4T. De biztos vagyok benne, hogy nem vetted le a szelepfedelet, és nem nyúltál a szelepfészekhez, és a szelepekhez. Na de nem akarlak megzavarni.

Tanuld meg, hogy a téliesített motor karburátorából mindig le kell engedni az üzemanyagot. Maradéktalanul takarítsd ki a karburátort, ülepítőt és minden tartozékát (fúvókákat). Szerintem nem kap anyagot. Ha elindul, majd megáll, szed ki a gyertyát és nézd meg, hogy "száraz -e".

A hidegindítóval meg csak csínján, mert hamar tönkre tudja tenni a hengert (csak keveset, de inkább ne is fújdogáld, mert annak a motornak el kell indulnia).

A tavalyi benzint öntsd a ganyéra, állott benzinnel nem érdemes szenvedni. A vákuumcsapot is nézd át, ellenőrizd le. Tudod hogyan kell?

2016. júl. 20. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!