Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt téligumit szabad...

Használt téligumit szabad venni olyat, ami 10 vagy 11-12 éves?

Figyelt kérdés
Profilmélysége meg van 6-7 mm,felkeményedve sincs,de sokan jönnek,hogy ilyen régi gumit nem szabad megvenni. Mennyire kell nézni az évjáratot?
2016. nov. 9. 22:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Aprópénzért maximum. Egyik kocsin nekem is 11 évesek vannak. Jól voltak tárolva és még vajpuhák.

De ha használtan vennék, max 5-6 évest, mert nem tudom, hogy bántak velük korábban.

2016. nov. 9. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:

A gumi anyaga használattól függetlenül is öregszik, 6-8 év után már az eredeti tapadási értékeknek csak a töredékét tudja.

Tizenéves gumit ezért nem szabad megvenni.

2016. nov. 9. 22:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt még múlt télen az egyik autón 13 éves Michelin, ránézésre rá lehetett volna mondani, hogy új. Persze azért, mert nem is kopott már, olyan kemény volt. Amúgy mentem vele hóban is, és még csak meg sem csúszott, a kerék sem pörgött ki. Tehát hóban jó volt. Viszont vizes úton extrém sz*r volt, meg repedezett volt a széle. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy 75 lovas autón volt, azon épp elment, 100 ló felett már nem jó az ilyen gumi. Az idén vettem zsír új gumikat rá.
2016. nov. 9. 22:35
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Persze, gokartpályára terelőnek!

Autóra csak akkor, ha el akarsz pusztulni.

2016. nov. 9. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Alapból nem érdemes használt gumikkal játszadozni,de ha mégis,akkor nem hogy 10-12 éves,de 4-5 éves gumit se szabad megvenni.
2016. nov. 9. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:

"100 ló felett már nem jó az ilyen gumi."

??? Gumiabroncs és az útfelelület közötti tapadáson a motor teljesítménye mit fog befolyásolni? Egy jeges lefagyott úton teljesen mind1,hogy egy 50 vagy egy 250LE autóban ülsz...

2016. nov. 10. 06:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne vedd meg,akkkr inkább járj nyárival.
2016. nov. 10. 07:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Akkor 3-4 évesnél többet nem nézek.
2016. nov. 10. 08:09
 9/9 anonim ***** válasza:
ilyen időset nem szabad felteni ,a gumi màr megóregedet
2016. nov. 10. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!