Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a legjobb az autónak?

Mi a legjobb az autónak?

Figyelt kérdés
Milyen használat, milyen fordulaton ami a legegészségesebb az autónak? Mennyire számít, hogy garázsban van tartva vagy kint stb..? 2.0 tdi VW.

2016. nov. 9. 09:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy mosd le mindennap? :D Senki... Azt mondtam, hogy gyakrabban, mint szoktad. Szovegertes...
2016. nov. 9. 20:16
 12/13 anonim ***** válasza:

Már én is gondoltam arra, hogy télen egy trutyis út után lemossam a kocsit.

Csakhogy már -1, -2 fokban, mikor szórják tonnaszám a sót, ha le akarom mosni, szinte azonnal ráfagy a karosszériára a víz. Tapasztalat!

Így mosni csak jó időben érdemes, fagypont fölötti hőmérsékletnél. Az meg nem biztos, hogy akkor van, mikor az ember télen este hazaér.

Az sem túl jó szerintem, ha akár hetente többször is lemossa valaki. Igaz hogy nem lesz sós, de a nedvesség se túl jó a fém szerkezeteknek. Lehet jönni a menetszéllel, hogy majd kiszárítja, de egy téli hideg nedves, ködös időben, nem ritkán 200km autópálya után is nálam nedves marad az illesztéseknél, ajtók belsejében, köszöbön a gumiszigetelés alatt, a motoralatti burkolat belső filc rétege, stb... ami megint csak nem használ.

2016. nov. 10. 16:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Ez igy van, ahogy irod. De ha esetleg van egy garazs, ahol allhat, akkor lecseped, nem fagy be. A sok viz valoban nem jo, de ha sos, havas, vizes az ut, akkor is vizes az auto, plusz meg a so is marja, tehat a 2 rossz kozul, a mosas szerintem meg kicsivel jobb.
2016. nov. 10. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!