Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Véda-tól kb hány nap mulva...

Gábor19... kérdése:

Véda-tól kb hány nap mulva küldik ki a büntetési csekket?

Figyelt kérdés
A minap Balatonfüreden voltam a szívkórházban, aztán hazafele oda ugrottam a mol kuthoz tankolni, ez a véda meg pont a benzinkút kijáratánál van telepítve, én meg indulásnál még nem kötöttem be a biztonsági övemet.

2016. nov. 8. 09:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Akkor nem is küldenek. Egyáltalán nem olyan penge, mint ahogy elő van adva.
2016. nov. 8. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Hogy ezzel a védával hogy meg tudtak ilyeszteni az embereket valami hihetetlen!

A biztonsagi övet amugy sem nézi a cucc a híresztelesekkel ellentétben!

2016. nov. 8. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem nemrég az egyik kolléganőm volt befosva, mert városban a 2x2 sávos úton a belső sávban hanadt át a véda alatt, miközben volt egy autónyi hely a külső sávban is két autó között. És meg volt róla győződve, hogy most ezért jönni fog neki a 30.000-es csekk, mert nem tartotta be a jobbratartást. :D

Nem jött csekk azóta sem. :)

2016. nov. 8. 11:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

volt egy statisztika, hogy a Védá-s bírságok miből álltak. Azt hiszem, volt benne hat tiltott sávváltás meg 8 leállósáv használat és 65 ezer gyorshajtás.

A kamera amúgy felismeri, ha nincs bekötve az öved, alkalmas rá. A probléma az, hogy ez nem tartozik az ún. objektív felelősségi körbe. Ezért nem is érdemes kiküldeni semmit, mivel nem bizonytható, hogy ki vezette az autót. A mobil használat szintén, de ott még az is a baj, hogy nem lehet bizonytani, mobil van a kezedben. Szóval a véda tulajdonképpen csak gyorshajtási bírságra jó. De arra nagyon.

2016. nov. 8. 11:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Hogy mennyien benyalták ezeket a kamukat :D

Amikor elkezdte reklámozni a rendőrség a VÉDA-t meg az új 3 lábúakat,értelmes ember akkor is tudta hogy csak sebességmérésre lesz használva a gyakorlatban.Később kiderült hogy azt is csak akkor,ha éppen hajlandó működni.

Annyi a lényeg,hogy VÉDA alatt lakott területen 65 alatt,főúton 105 alatt,autópályán 150 alatt haladj el,és nem lesz gond.

2016. nov. 8. 12:39
 6/11 anonim ***** válasza:

De ez is olyan, hogy kb azon a 15 méteren kell betartanod, mert messzebbre nem lát.Múltkor én is mentem, nem tudtam hogy van, aztán lassítottam a táblának megfelelően, de még nem 60-on állt a mutató, hanem kb 75-80 között lehetett a tábla vonalában, majd ugye tovább is lassítottam, szal mire odaértem már vagy csak 65 lehetett.

Nem jött semmi, pedig már több, mint két hónapja volt.

2016. nov. 8. 14:51
 7/11 anonim ***** válasza:

"...de még nem 60-on állt a mutató..."

Ha 60-on állna, akkor is kb 55-tel mész.

2016. nov. 8. 15:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ahogy alakul majd, akkor irok hogy lett e belőle büntetés.
2016. nov. 9. 21:02
 9/11 anonim ***** válasza:
1-2 hjét, max. 1 hónap... De max. 100 méterre lát el, messzebb nem...
2016. nov. 10. 06:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Már 4 hónapja volt, de eddig szerencsére nem kaptam csekket.
2017. márc. 14. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!