Nyikorgó hátsó fékdobok. Nyikorgás megszüntetése?
Mit tudnék tenni ha nyikorog valamelyik hátsó fékdobom? Az jó ötlet ha befújom féktisztítóval? Vagy az csak tárcsafékre jó? Teljesen gyáriak a fékdobok, illetve a pedál is kemény egy kicsit nem tudom mitől lehet (csak sejtem) de nagyon fent fog a fék olyan mintha belenne húzva a kézifék pedig teljesen ki van engedve a bowden sem feszül. Ha szétszedem a hátsó fékdobot vagyis lehúzom a tengelyről akkor ugye nem esik szét ott a fékbetét meg ilyenek?
Ui: Szerintem a fékrásegítőm jó mert próbál segíteni csak mivel nagyon fent fog a fékpedál nem tud érvényesülni, vagy javítson ki aki jól ért hozzá. A pedál keménységét arra értem hogy amikor jó volt a fékem akkor is ha bevolt húzva a kézifék akkor fentebb fogott. Ha erősen nyomom a pedált akkor ugyan úgy sziszeg a vákumdob mint eddig, bár remélem hogy tényleg jó az. Mióta nyikorog azóta nem jó a pedál, úgy emlékszem.
a dobfék egy kényes szerkezet
Hivatalosan 15-20 ezer kilométerenként szét kell szedni, kipucolni, megvizsgálni.
Ha nyikorog akkor az lehet hogy csak koszos, lehet hogy a munkahenger akadozik(csere) és lehet hogy berohadt a kézi fék bowden.
Szerintem ha nem szedtél még szét dobféket, ne kisérletezz vele, bízd szerelőre.
A fék az a dolog a kocsin amivel komolyan kell foglalkozni, ha elbabrálsz valamit abból nagy baj lehet.
vagyis menj szerelőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!