Aki családi ház udvarán/garázsában parkol mindig kiveszi a kocsi kulcsot? Miért?
Mert én sem a garázsban, sem az udvaron állva nem zárom be a kocsit, és a kulcs is benne van.
Az,hogy hol állok szerencse kérdése, mert amelyik családtag előbb ér haza, és üresen találja a garázst az áll be, de egyébként ott a legbiztonságosabb.
Meg nekem a kocsim egyfajta második "szoba" és sok cuccom van, amiket kiveszek, visszarakom stb, meg indulás előtt is csak beindítom, és megvárom,hogy felfűtse magát, szóval kényelemből hagyom "nyitva"
Tudom,hogyha betörnek igazán könnyű dolguk lenne, de ezzel meg úgy vagyok,hogyha kinyitotta a nagykaput, akkor úgyis vitte volna a kocsit, bármi módon.(nem egyszerű rajta a zár, egy együgyű alkalmi tolvaj ki sem tudná nyitni, ha meg valaki a kocsiért jön annak aztán mindegy,hogy van e kulcs vagy nincs)
Ezen kívül mindig itthon vagyok ha itt a kocsi is, de kaptam már hideget-meleget, és kíváncsi vagyok, hogy mások benne merik e hagyni a kulcsot?Ha igen miért, ha nem miért nem?
A benne hagyott kulcs nyitott ajtó nagyon megkönnyíti a tolvajok dolgát. Lehet hogy csak beugranak a fészert feltörni egy fűnyíróért de meglátják a könnyű prédát a kocsit benne kulccsal és már viszik is.
Szóval minden esetben kulcs ki, és beriasztózom a kocsit .
Autót csak úgy hagyhatsz magára, hogy idegen/bárki más ne indíthassa el - ezzel kezdik a kresz oktatást. Ha mondjuk nem valamelyik családtagod áll be vele, hanem a szomszéd kölyök üt el valakit az udvaron...
Azt ugye tudod, hogy ha ellopják az autót és nincs meg a kulcs, akkor a biztosító nem fizet! :D
Van pótkulcs a lakásban, de ez a biztosítós dolog is butaságnak tűnik.Ezzel gyakorlatilag páncélszekrényben kéne tartanom, mert ha bejönnek, és mondjuk a bejárati ajtó mellett lenne felakasztva a kulcs (mi ott tartjuk a kulcsokat) akkor ugyan úgy viheti.
A szomszéd utcában például úgy loptak el egy autót, hogy a család nyaralt, a második autó a garázsban állt, abba bepakolták a szajrét, és a konyhában talált kulcsával vitték az autót is.
(mondjuk ha a kocsi nélkül elutazom,akkor én is bezárom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!