Miért recsegnek a hangszóróim nagyobb hangerőn?
Egy fejegységről mennek ami allitolag 4x50 wartos erősítővel rendelkezik. 2 első hangszóró fejenként 150 wattot tud hangváltóval van ellátva, a hátsó hangszóró 100 wattot tud fejenként és koax. Magasabb (nem túl magas) hangerőn csúnyán torzít :(
Nem olcsó hangszórók! Nem tudom mi tévő legyek. Többet vártam az egésztől! A fejegységben van egy 10 szintes equalizer és külön sub állító. Ezekkel akarok még elszórakozni
az a baj hogy vehetsz te több 100ezres hangszórókat is ha fejről hajtod.
a fej 4x50Wja csak marketing,annyit hazudnak amennyit nem szégyelnek.
kb 4x15W ami lejön róluk és az sem éppen torzítás mentesen.
a 150W-ot tudó hangszóró valójában 0W-ot tud hiszen passzív alkatrész,nem állít elő áramot,ő csak elviseli.
a hangszórók W száma nem teljesítmény hanem terhelhetőség,csak az rms-érték a mérvadó ezt gondoltam nem árt tisztázni.
javaslatom hogy szerezz be egy erősítőt és máris jobb lesz.
használtan vannak 10-15ért is már jó minőségű erők.
az eq val meg csak okosan,nem mindegy mit hova állítasz mert csak megnöveled a torzítást mint,a loudness sz arral is ha bekapcsolod,az is csak az alacsony frekit meg a magast emeli ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!