Hideg motornál padlógáz, húzatás, lehet valami baja?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma este indulás után kb 100 méterrel padlògázt nyomtam és meghúzattam (nem tiltásig) az autóm motorját. Aztán hirtelen fejhez kaptam, hogy még nem melegedett be a motor kellőképpen. Most fotdul ez elő először, tényleg midig óvatosan indulok el, télen még melegítem is egy kicsit alapjáraton. Lehet valami baja ezek után a motornak, már nagyon bánom, hogy eszetlenül odaléptem jobban a kelleténél? Egy 1.8-as benzinesről van szó. A másik kérdésem, hogy egy ilyen benzines motort kb. mikor kel fel váltani, mert a dízelt megszokva mindig 2000 vagy alatta váltok, ez kevés és pörgessem tovább vagy már jò? Előre is köszönöm a válaazokat!2016. nov. 4. 02:52
11/13 anonim válasza:
Meg a hideg, sűrű olaj, nem folyik úgy mint melegen, tehát kevesebb jut belőle bizonyos kenési helyekre. Az hogy van jó nagy olajnyomás, még önmagában nem jelenti azt, hogy minden helyre a megfelelő mennyiségű olaj kerül.
12/13 anonim válasza:
Van aki minden nap így használja, és akkor is csak évek után megy szét a motor. Becsülendő, hogy így aggódsz. Viszont benzinest lehet húzatni 2500-3000-ig is, ha már kezd melegedni a motor, és gyorsításkor mehet 4-5000-ig is alkalmanként. Ezzel nemhogy ártol vele, hanem kell is a motornak, uyanis ha sokat van alacsony fordulaton használva, akkor lerakódások keletkeznek, amik különféle problémákhoz vezetnek.
13/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
2016. nov. 5. 04:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!