Egy ilyen elrendezésű kereszteződésben mi a helyes irányjelzés nem jelzés egyenesen haladáskor és balra kanyarodáskor? Ha lenne főútvonal tábla, akkor egyértelmű, de ha nincs akkor is jeleznem kell ha egyenesen megyek tovább?
Kereszteződés elrendezése: -|
Én alulról jövök, tehát balra egy egyenrangú út és egyenesen egy alárendelt, mert nekik (szembejövő) van táblájuk. De se sárga tábla, se kiegészítő tábla, se záróvonal, se szaggatott nincs.
"De se sárga tábla, se kiegészítő tábla, se záróvonal, se szaggatott nincs."
Na ne viccelj, a linkelt utcaképen teljesen jól látszik az út nyomvonala, amit a felfestés egyértelműsít. Van záróvonal és felezővonal is.
14-es, lehet, hogy nem értem, ezért kérdeztem meg :)
Mi lenne a helyzet, ha a szembejövőnek NEM lenne elsőbbségadás táblája, tehát egyenrangúak lennének az utak?
(Hátha ebből megértem)
Látom, súlyos gondjaid vannak a felfogóképességeddel.
Ha egyenesen megyek, akkor nem indexelek. Ha szemben velem jön valaki, s ő is egyenesen halad tovább, ő sem indexel, s egyikünk sem keresztezi a másik útját.
Téged utasként sem lenne szabad autóba beengedni.
Az utcaképre értelmezve:
Te egyenesen haladsz: Az maradsz a Rádi úton. Nem indexelsz.
Veled szemben érkező: A Rádi úton jön ő is. Nem indexel, nem keresztezitek egymás útját. Világos.
De ha a Damjanich utcán folytatod az utat, akkor jobbra kanyarodsz, tehát indexelsz.
Ha maradsz a Rádin, a Damjanichon nincs maci, az onnan jövőnek elsőbbséget kell adnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!