Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megy a zöld kéz! Vezetés...

Megy a zöld kéz! Vezetés oktatáson voltam. Ha kényelmesen lenyomom a kuplungot, akkor nem birom a gáz pedált nyomni csak emelt sarokkal. Mit csinálok rosszúl?

Figyelt kérdés

Mondtam az oktatómnak,csak annyit mondott hogy igazitsam meg az ülést. Na de menet közben nem igazithatom majd a forgalomban is,ezt jol tudom.

Ma tanultam a váltásokat,de igy sajnos igazgattam az ülésemet.

Ha kényelmes a gázon a lábam akkor,nem érem el teljesen a kuplungot.

A másik problémám hogy gázról fékre lépve is emelnem kell a sarkamat.

(168 cm vagyok)

2016. nov. 2. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

1.) Szarul van beállítva a ülésed.

2.) Az egyik lábad rövidebb.

3.) Valami más...

Az üléspozíciót nem menet közben, hanem indulás előtt kell beállítani.

2016. nov. 2. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Ja, és szarok a zöld kézre.

Első voltam.

:)

2016. nov. 2. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Rossz helyre rakod az ékezeteket.

Egyébként told előrébb az ülést néhány centivel. Aztán majd megszokod.

2016. nov. 2. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Az ülést úgy kell beállítani, hogy a sarkadat nem kelljen felemelni gázadás/fékezés közben és a térded ne legyen kinyújtva teljesen. Akkor a kuplungot is el kell érned.

De azt nem értem, miért kell a sarkad felemelni gáz/fék közben...

2016. nov. 2. 21:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog hogy ne lehessen úgy beállítani azt az ülést hogy jó legyen. Nyújtsd ki a kezed magad elé, és addig told előre az ülést hogy a csuklódnál érje a kormányt. Ennek ideálisnak kellene lennie. Illetve lehet az ülést süllyeszteni/emelni is, az is sokat segíthet a helyzeteden (már ha a tanuló autóban van ilyen).
2016. nov. 2. 21:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát itt valami nem oké. Nem értem, hogyha eléred jól a kuplungot, akkor hogy nem éred el a gázpedált is? Talán olyan autó, hogy egy méterre van egymástól a gáz és a kuplung?

Amúgy úgy kell, hogy a jobb sarkad mindig a földön legyen, viszont a bal sarkad azt fel kell emelni, mert úgy lehet normálisan kezelni a kuplungot. Lehet hogy nagyon hátratolod az ülést?

2016. nov. 2. 22:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt gondold át még egyszer!
2016. nov. 3. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!