Elég csak a bal elsőre újat venni?
Elvileg elég lehet csak arra a kerékre gumit venni.
Azt ajánlom vidd el egy gumishoz aki ellenőrzi a másik oldali gumit is és megfelelő megoldást javasol.
Azonos tengelyen lévő kerekekre csak olyan gumiabroncsok szerelhetők, melyeknek azonos:
- a mérete
- a szerkezete (radiál vagy diagonál)
- a teherbírása
- a mintázati jellege (nyári, téli, illetőleg országúti, terep)
Egy tengelyen csak párban cserélünk gunit, különösen az elsőn.
Volt, hogy azonos típusú abronccsal szerelt pótkereket tettem fel előre (fronthajtású autó), csak az az előzőleg kukázott garnitúra legkevésbé gáz darabja volt. Átmérője kb. 5 mm-el kisebb volt mint a fél élettartamnál járó defektes keréknek, és gyorsításkor, fékezéskor érezhetően félrehúzott.
Szabály szerint a gumit minimum párban kellene cserélni, tehát, ha az egyik hibás, akkor az azon a tengelyen lévő, másik abroncs is cserés.
A gyakorlatban, ha tudsz mintázatban és kopásban is hasonlót szerezni, akkor elegendő csak az egyiket cserélni - csak ez nem egyszerű, leszámítva a majdnem új abroncsot.
3-as ez pont fordítva van. A gyakorlatban párban szoktunk cserélni gumit.
De szabály szerint ez nem kötelező, lehet különböző márkájú is az egy tengelyen lévő gumid ha azok a paraméterei megegyeznek amit az 1-esben írtam (az a szabály)
kérdező, ezt nézd meg a neten! Az én autómra kb 40-50 %kal kerül kevesebbe a használt gumi (ami még jó állapotú)
Én a helyedben megnézetném valakivel, aki látott már gumit, hogy a másik első is rossz-e (mert ha egyidősek, lehet, az is repedezett). Ha az még jó, akkor túrnék a neten egy használtat a bal elejére és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!