Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elég csak a bal elsőre újat...

Elég csak a bal elsőre újat venni?

Figyelt kérdés
A bal oldali gumi belső részén van 2-3 nagyon repedés/hasadás. ahogy tetszik. Az lenne a kerdesem, hogy veszek rá újat, vagy használtat ami kibir még pár telet akkor a másik oldalira is kell vennem? Vagy ez nem probléma az autó irányitásának szempoontjábol?Nem régóta van autóm, meg nem is vagyok olyan körben hogy járatos legyek még az ilyenekben.

2016. nov. 2. 17:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Elvileg elég lehet csak arra a kerékre gumit venni.

Azt ajánlom vidd el egy gumishoz aki ellenőrzi a másik oldali gumit is és megfelelő megoldást javasol.

Azonos tengelyen lévő kerekekre csak olyan gumiabroncsok szerelhetők, melyeknek azonos:

- a mérete

- a szerkezete (radiál vagy diagonál)

- a teherbírása

- a mintázati jellege (nyári, téli, illetőleg országúti, terep)

2016. nov. 2. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Egy tengelyen csak párban cserélünk gunit, különösen az elsőn.

Volt, hogy azonos típusú abronccsal szerelt pótkereket tettem fel előre (fronthajtású autó), csak az az előzőleg kukázott garnitúra legkevésbé gáz darabja volt. Átmérője kb. 5 mm-el kisebb volt mint a fél élettartamnál járó defektes keréknek, és gyorsításkor, fékezéskor érezhetően félrehúzott.

2016. nov. 2. 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Szabály szerint a gumit minimum párban kellene cserélni, tehát, ha az egyik hibás, akkor az azon a tengelyen lévő, másik abroncs is cserés.

A gyakorlatban, ha tudsz mintázatban és kopásban is hasonlót szerezni, akkor elegendő csak az egyiket cserélni - csak ez nem egyszerű, leszámítva a majdnem új abroncsot.

2016. nov. 2. 17:55
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as ez pont fordítva van. A gyakorlatban párban szoktunk cserélni gumit.

De szabály szerint ez nem kötelező, lehet különböző márkájú is az egy tengelyen lévő gumid ha azok a paraméterei megegyeznek amit az 1-esben írtam (az a szabály)

2016. nov. 2. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem most elől úgy van fent a nyári gumi, hogy a bal első tiszta új (nyáron vettem elő, pótkerék), a jobb első pedig vagy 5 miliméterrel kopottabb. Semmi különbség nincs, az autó tökéletesen megy egyenesen elengedett kormánnyal is, kanyarokban sincs semmi gond.
2016. nov. 2. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Természetesen a mintázat és a gumi típusa ugyanaz.
2016. nov. 2. 19:29
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) es mennyi az ár különbség egy hasznalt es egy uj pár téli között?
2016. nov. 2. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:

kérdező, ezt nézd meg a neten! Az én autómra kb 40-50 %kal kerül kevesebbe a használt gumi (ami még jó állapotú)

Én a helyedben megnézetném valakivel, aki látott már gumit, hogy a másik első is rossz-e (mert ha egyidősek, lehet, az is repedezett). Ha az még jó, akkor túrnék a neten egy használtat a bal elejére és kész.

2016. nov. 3. 08:33
 9/10 A kérdező kommentje:
csak bal oldali rossz a masik oldali telejsen jó allapotban van, a mélység is egyezik, a gumis ezt esetleg tudja orvosolni vagy csere?
2016. nov. 4. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:
ezt a kérdést nem értem. mit csinálna meg a gumis ? Ha repedt a gumi, cseréltesd ki.
2016. nov. 4. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!