Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nemrég láttam, hogy a pizzafut...

Nemrég láttam, hogy a pizzafutár egy 125 ös nagyrobogóval hozz viszi a kaját. Természetesen rendszám nélkül. Ilyenkor kit büntetnek meg?

Figyelt kérdés
Gilera runner 125 a motor. 2 ütemű. Ez a munkaeszköze. Namost, ha megállítják a rendőrök akkor kit büntetnek meg? A munkaadót vagy aki vezeti a járművet? Szerintem a biztosítás is 50 es, mivel nincs rendszám. Vagy ilyenkor mi a helyzet? Egyébként nagyon idegesítő, hogy mindenki nagyrobogóval járkál és nem büntetik meg őket, de ha én egyszer mennék egy ilyen motorral, egyből jönne a csekk.

2016. nov. 1. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

és mit kapnék, ha vennék egy olyan motort? Mármint, ha megállítanának?

Akár megállítanak, akár belekerülsz egy balesetbe, a hatszámjegyű pénzbírság mellett aminek nagyon nem fogsz örülni, az az okirathamisítás - az ugyanis bűncselekmény. Priusz, rabosítás, nem mutat jól az erkölcsi bizonyítványban sem.

Egyébként miért zavar, hogy más ezt kockáztatja? Lopni nem akarsz? Mert azt is sokan teszik.

2016. nov. 1. 16:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy saját motorja, és nem a cégé.
2016. nov. 1. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:

Sokan járnak így, sokszor a rendőr is tudja, csak lesza rja. Azért egy ötvenes pö csköszörű hangját nem nehéz megkülönböztetni egy 125-ös mélyebb brummogásától. Kipuff meg 4 ütem ide vagy oda...

Ne aggódj őt is lehet elkapták már. Ahogy az erdőben krosszozó fiatalokat is, de másnap ugyanúgy húzzák tovább.

Neked az a dolgod, hogy ne csinálj ilyet és akkor nem is kell tartanod tőle, hogy megbüntetnek.

2016. nov. 1. 17:36
 14/19 A kérdező kommentje:
Úgy látom megoszlanak a vélemények. :)
2016. nov. 1. 17:52
 15/19 anonim ***** válasza:

"egy 125-ös mélyebb brummogásától"

:-)) A mélyebb brummogás az olyan 600cm3-től fölfelé kezdődik.Egyébként a hang a legkevesebb,elég rápillantani a km órára egy 125-nek legalább 140-ig van skálázva,vagy ülés is árulkodó,az újabb tipusoknak láthatóan 2 személyre van formázva és a hátsó lábtartó kialakítás is ott van.Kizárólag városi rövidtávú szaladgáláshoz egyébként én sem kockáztatnék,arra tök fölösleg egy 125-ös rendszámmal vagy anélkül is.

2016. nov. 1. 19:10
 16/19 anonim ***** válasza:
Az óra számlap csere, az alap dolog,ha valaki kamu 50esel jár,és a többi is megoldható
2016. nov. 1. 19:16
 17/19 anonim ***** válasza:
50-70et bármelyik 50es tud. Mi értelme lenne városban ugyanazért a sebességért 125ös?
2017. máj. 4. 20:38
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es

Nem mindegy, hogy mennyi szenvedéssel éred el azt az 50-70 km-t. Egy 50-es motorral piros lámpától indulva biztos lassúbb leszel, mint a személyautók, és mindenki le akar szorítani majd. Ellenben egy 125-össel már kényelmesen lehet gyorsítani 70-ig, úgy, hogy ott is hagyod az autókat. És akkor ne beszéljünk arra, ha egy kis emelkedőre kerülsz.

2017. máj. 5. 15:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy jó 50-es robogó kb 5-7mp alatt már a végsebesség környékén(50-60) van,ettől egy átlag személyautó sem gyorsul jobban.Városi szaladgáláshoz ez bőven elég.
2017. máj. 15. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!