Nemrég láttam, hogy a pizzafutár egy 125 ös nagyrobogóval hozz viszi a kaját. Természetesen rendszám nélkül. Ilyenkor kit büntetnek meg?
Azt aki vezeti!
Amúgy meg a rendőrök sem szeretik, h kihűlve kapják a kaját :)
Természetesen azt büntetik meg aki vezeti a motort!
Egyebkent miert fáj az neked hogy sokan igy jarnak?
A tulajdonost vagyis a futárt.Nem a cég tulajdona a motor a legtöbb esetben. De ez a típus van 50ccm-esben is szóval kevés az esély a lebukásra,ha a rendőr nem kezd el szívózni hogy berendeli műszaki vizsgára a motrot. Futárt meg legritkább esetben állít meg rendőr. És akkor is mondhatja a tulaj hogy már ő is 50esnek vette 50 es papírokkal és nem ért hozzá,nem műszaki ember, csak hajtja.
De neked miért fáj ha gyorsan kihozza a kajádat?
Próbáltad? Vegyél egy olyan Gilerát mint neki van és próbáld ki.Lehet soha nem is fognak megállítani. Nekem is volt évekig rendszám nélküli robogóm ,soha rendőr nem állított meg vele.
A 40-el menést meg rendőr se bünteti ,az csak egy bentragadt szabály,amit lusták megváltoztatni. Az a veszélyes ha annyival mész a kocsik közt ,elég sanszos hogy hamar elütnek.
Motorja válogatja.Sok régebbi tipus kasznira hajszálpontosan úgyanúgy néz ki mint az 50 "kistesó".
Elég a gyári matricázást(ha van) lecserélni egy "akármi 50"-re.Egy natúr útszéli igazoltatáskor egy rendőrnek halvány f..gja nincs,hogy a burkolat alatt mi van..Én ~5 évig robogóztam így,2x igazoltattak,1x szonda is volt,a motorra rá se néztek.Nem tudom,lehet van olyan ahol konkrétan erre utaznak,itt nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!