Mitől lehet ez a hiba?
Üdvözletem !
Hatalmas problémába ütköztem és látom hogy álmatlan éjszakám lesz emiatt de itt hozzá értő szakemberek vannak (vagyis nálam biztosan jobban értenek hozzá :D ). A probléma a következő autóvásárlásnál állok ilyen 323F mazdát keresek megnéztem már egy jó 10-15 ilyen mazdát.. Viszont ma hatalmas problémába ütköztem mégpedig abba hogy megtaláltam álmaim 323-asát ... 1998.10-ig havi de mikor megláttam ... Egy 1.8-as (bár számomra ez inkább hátrány hogy nem 1.5-ös de hosszú távon tudom hogy jobb) viszont metál fekete fényezése van és elaléltam egyszerűen . Magánszemélynél láttam kérdeztem eladó e az autó mondta hogy hát igazából pont most gondolt rá hogy lehet el kéne adni jó át is néztem ott volt pont mellettem Édesapám (papíron autószerelő de nem dolgozik benne szóval van fogalma sok mindenről de messze nem mindenről) Rendben szóval átnézem nincs rajta semmi rozsda amit látnék nincs szétrohadva a toronycsapágyai semmije hatalmas öröm . Rendben kinyitja jön a belső tér átnézése . Kopott. De őszintén mit várok egy majd 18 éves autótól ? Ez se vészesen de a kormányon és váltó gombon látszik az idő de leszarom . Rendben kipróbálom működik rajta minden . Beindítom felbőg ez a számomra vadállat motor gyönyörű szép hangja volt teljesen egyenletesen járt megkaptam Édesapámtól a jelzést hogy igen nem csak én vagyok elfogult tényleg teljesen jól jár . Olajnyomok semmi nem volt rajta hogy eresztene stb ezeket mind ő nézte át . Rendben jön a próbavezetés és a nagy pofon ... a kuplung szerkezet cserés szinte azonnal ezt mondta Édesapám mivel nagyon magasan fog és valószínűleg már teljesen elkopott. Ezzel még semmi probléma nem lenne na de itt jön a valódi nagy pofon... alacsony fordulaton rángat az autó .. És ebben szeretném a segítségetek kérni hogy ez mitől lehet menyire drága megcsináltatni ? Ha finomabban csúsztatva volt a kuplung nem rángatott Illetve ha már teljesen fel volt engedve akkor úgy szint semmi baja . (az alacsony fordulat azt jelenti hogy 1700 -1800 körül) amenyibben 2000-2500 felett lett elváltva semmi baja nem volt az autónak . Szóval ez mitől lehet menyibe kerülhet megcsináltatni ? Őszintén nincsen rá pénzem de ha azt mondjátok egy 100-asból meg kell lennie a kuplung és ennek a javításának akkor nagyon erősen elgondolom. Szóval vélemények ? (amúgy az autó 450-be van tartva de belátta azonnal az eladó is hogy ez ilyen hibával sok lesz érte szóval szerintem 400-ért el tudom hozni )
Elnézést a hosszú szövegért de szerintem át látjátok a problémám helyzetét :D Amúgy első autóm lenne .
Illetve még annyi hogy Édesapámnak ugye erről nem volt ötlete hogy mitől lehet azért is mondta hogy ennek utána kell nézni . Mondta hogy szerinte lehet akár gyertya probléma akár gyertya kábel probléma akár hogy valahol fars levegőt kap akár a légtömeg mérő de mondta hogy neki fogalma sincsen így ennyiből úgyhogy forduljak okosabbakhoz akik első esetben ti lennétek :)
Előre is köszönöm szépen a segítséget !
Attól, hogy magasan fog a kuplung még nem biztos, hogy rossz, de ha kopott is, akkor sem kell az egészet cserélni.
2000-es fordulat alatt meg ne akarj nagyon felváltani, nem csoda, hogy "rángat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!