Miért emelik ki a hirdetésekben hogy friss olajcsere? Miért a saját maguk ellenségei az emberek?
Rengeteg hirdetésben látom ezt,és a legtöbben még ki is emelik.
Nem tudom ki hogy van ezzel,de az olajcsere az nem egy motorgenerál,hogy húha mi mennyit költöttünk rá,hanem egy alapvető rendszeres karbantartás,amit értelmes ember 10 ezrenként vagy évente elvégez.Ahogyan a hűtőfolyadékot se szokás évekig bennehagyni,meg az ablaktörlő lapátot se addig használjuk amíg teljesen le nem szakad róla a gumi.
Számomra egyből az a következtetés jön le ezeknél a hirdetéseknél,hogy csesztek foglalkozni az olajcserével,de most ÁLLÍTÓLAG mégis megcsinálták,no micsoda jó vétel ez akkor.
Persze egy hosszabb élettartamú kopó alkatrész,mint a vezérlés,féktárcsák,vízpumpa,olajszzivattyú és hasonlók értéknövelőek,de a friss olaj szerintem nagyon nem az.
Vagy én látom rosszul?
Jah, csak, ha nem tudja minden kétséget kizárólag igazolni az eladó, hogy a cserék valóban meg is történtek, a rutinosabb vevő nem hiszi el, tehát nem értéknövelő az olajcsere, de még a vezérlés cseréje sem.
Amiért mégis bele írják: sokan vásárolnak úgy autót, hogy nem egyeltalán értenek hozzá, vagy csak halvány fogalmuk van az olajcseréről, és elhiszik az eladónak, hogy cserélve volt, nem kell vele foglalkozni.
Meglelően sokan vásárolnak, használnak úgy autót, hogy teljesen meg vannak győződve arról, hogy csak akkor kell szervizbe vinni, ha az rossz, nem működik, nem is értik miért kell az olajat cserélni, ha működik a motor.
Azért emelik ki, mert tőgyarcú, fillérb.szó emberek akarnak "meggazdagodni", vagy legalábbis szabadulni a sz.rjuktól.
A kedvenceim a "füstmentes motor" és a "koppanásmentes futómű". :D
Szerinten ennek két oka van:
1. letelt az év vagy a km és az eladó lecserélteti, mert nem tudhatja előre mikor fogják elvinni. Lehet csak fél év múlva...
2. Zabálja az olajt, nagyon füstöl... és emiatt lecseréli, és tesz bele valamilyen adalékot, ami csökkenti a tüneteket, de lehet el is mulasztja pár ezer km-re. Könnyebben eladja. Az új tulaj meg sokszor nem foglalkozik vele, és túl késő lesz mire vissza akarná vinni.
A lényeg, mikor kocsit veszel lehetőleg már másnap cseréltesd le az olajat. Menny vele legalább 4-500 km-t.
Figyeld az olajszintet. ennyi idő alatt meg sem mozdulhat, de szélsőséges esetekben akár fél litert is bever.
A másik ennyi km után átmostad a motort az új olajjal és az adalékok már nem használnak semmit. Jól bemelegíted, miután elérte az üzemi hőmérsékletet ég mész vele 5-10 km-et. Mert az olaj csak később melegszik fel megfelelően. aztán keresel valakit aki nézi a füstőt. félreáltok valahol 3000-ig felpörgeted elengeded a pedált., és ismételd meg 10-15 szőr, végezetül tiltásig 1-2 másodpercre. Ezt meg lehet csinálni benzinessel és diesellel is!
A vizsgasoron ennél sokkal többet kap egy diesel, ott 4-5 mp-ig tartják tiltáson és ezt ötször ismétlik.
2-3 napon jelzed az embernek a hibát vissza kell venni, vagy a javitást fizetnie. Ez az időintervallum a bíróságon is megállja a helyét.
Egy átlag autóba 4-5 liter olaj kell. A csúcsminőségű 2500 ft/ liter áron már van. kb 1500 ft a szűrő. 15000 ft max. Munkadíj fél óra max 6000.
úgy vagyok vele aki sóher az olajcserére járjon busszal/ vonattal.
Ez otthoni körülmények között is bárki meg tudja csinálni csak a megfelelő kulcs kell hozzá, ami 1-2000 ft
Én az 50-125 köbcentis motor hirdetéseken szoktam röhögni. Amikor beleírja hogy frissen fúrva! Magyarul, már széthajtotta egyszer és még dicsekszik is vele! Ennél már csak az a jobb, amikor "a fúrt hengert gyári újra cseréltem, új dugó" - tehát már 2x hajtotta szét, gratulálok :)
Meg a "teló friss olajjal töltve" - ember, a gyári telóolaj hova tűnt belőle? Mert azt gyárilag beletetik, utána örökös mint a szegénység... Kivéve ha ba sztatja a telót a hülye gyerek és szétbarmolja persze :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!