Eladjam saját gépkocsimat a cégesautó miatt?
Van egy saját gépkocsim, amelyet viszonylag ritkán használunk, kb. 3-4 hetente hétvégén olyan 640 km -es táv megtételéhez. Hétköznap a cégesautóval kellesz közlekednem munkámból fakadóan.
Így úgy érzem, hogy a saját autóm nem nagyon van kihasználva, s úgy gondoltam, inkább eladom, minthogy nálam kezdjen el rozsdálni. :)
Nem ismerem a jövendőbeli cégem cégesautóval kapcsolatos szabályait, viszont szerintetek meglehet-e egyezni a főnökkel abban, hogy mondjuk 4 hetente egyszer használhatom-e a hazautazáshoz a cégesautót - természetesen én tankolnám bele az üzemanyagot is.
Ez megvalósítható lenne, vagy csak elméletben működik a fejemben? :D
Ha már ott dolgozol, akkor a munkaszerződésben nyilván le van írva, hogy használhatod-e, és ha igen, akkor mennyit magáncélra a céges autót. Szóval kezdésnek nézd meg azt.
Ha a főnök csak egy "kisfőnök" egy nagy cégnél, akkor ő hiába adná oda, ha a cég szabályzata nem teszi lehetővé.
Húgom pl használhatja magáncélra, de meg van határozva, havonta mennyi kilométert. De ezt ő már akkor tudta, amikor ment aláírni a szerződését. Neked semmit enm mondtak el a céges autó használatának szabályairól? Vagy meg sem kérdezted?
Olyan jópofák az ilyen kérdések! :) Ha még Te sem ismered a céget, ahol dolgozni fogsz, akkor nekünk ezt honnan kellene tudni? :)
Nekem ilyen esetben két dolog járna a fejemben:
- Megkérdezem az illetékes személyt. Ha lehet, a próbaidőt akkor is kivárnám.
- Van egy számunkra ismeretlen autód egy számunkra ismeretlen KGFB bónusszal. Ezt neked kellene tudnod, hogy egy bizonytalanra érdemes-e beáldozni.
A főnöködön múlik, de én biztos nem adnám el a sajátot.
Mert mi lesz ha egyszer véletlenül kiveszik alólad a céges autót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!