Friss jogsis fiatalok számára nincs valamilyen kedvezményes kötelező biztosításra lehetőség?
Egy 11 éves Focusom van, amire jelenleg 108 ezer forint/év a kötelező. Tisztában voltam ezzel a költséggel az autó vásárlása előtt, de így 1 év elteltével egyre nagyobb lehúzásnak tartom. Magamból kiindulva azzal sem tudok egyetérteni, hogy aki kezdő vagy fiatal, vagy a kettő együtt, azt potenciális veszélyforrásként kellene számon tartani az utakon. Szüleimnek nincs jogosítványuk, így rajtuk keresztül se tudnám olcsóbban megkötni. Mindenféle lehetőség érdekelne, amivel ezt az összeget tudnám csökkenteni.
19/F
Bár a kötelezőt megkötni nem szavadon választott, nem hatósági áras termék, s sok szolgáltató van a piacon.
A tarifák nagyon változóak.
Csak illusztrációnak:
Az éves 48 ezer forintos biztosításom két bónuszrontással, s a kedvezmények elvesztése miatt 160 ezerre nőt volna. Fordulónál átmentem máshoz, s a két bónuszrontással is (minden kedvezmény nélkül) 36 ezer lett az új díj. A biztosító nem valami kókler cég, hanem megbízható. Szóval ki lehet ezt is használni.
Visszatérve:
Mint írtam, ez üzleti vállalkozás. Amikor egy biztosító kialakítja a maga stratégiáját, s tarifarendszerét, nem a lehúzás a cél. Hidd el! Persze, nem kedves nővérek, a haszonra mennek. Ez egyértelmű. De a haszon abból lesz, hogy jó nevű, megbízható, sokan megbíznak bennük.
Abban igazad van, hogy nem minden kezdő okoz balesetet, s sok év és kilométer után is lehet valaki brutálisan rossz autós, aki sorra töri a kocsikat. Ez igaz.
De biztosíthatlak, hogy a biztosítók saját statisztikai adataik alapján alakítják ki azt, mi legyen a díjat növelő körülmény, s melyek csökkenthetik.
Minden biztosítás egy kockázati üzlet. Lehet, harminc éven át fizetsz, s nem kapsz vissza egy fillért sem.
S lehet két hónap után annyi pénzt veszel ki, amit harminc év alatt sem tudnál összegyűjteni.
Ahhoz, hogy egy biztosító működőképes legyen, a be- és kifizetések pozitív egyenleget kell a fent már leírtakon kívül.
9-es: szólok, nem a név dönt, hanem hogy mit X-elsz be hogy milyen nemű vagy....
És nő vagyok, először magamra töltöttem ki anno és szép összeg lett, át X-eltem férfire csak ennyit csináltam és alacsonyabb lett... Bár mivel van SuperShop kártyám olcsóbb lett a sajátom is, de pl az első autómé apukám nevére lett mert ő férfi és neki itt olcsóbb volt, mert ő egy baleset miatt visszakerült 0-ra, ugyanonnan indultunk lényegében újra.
Térségenként változik, azért kéri a várost is, statisztikák és egyebek alapján számítja ki, de nálunk a környékbeli nő ismerősök általában mind többet fizetnek mint a pasik, soknak ezért van a pasi nevén inkább.
Akivel egyszerre (értsd egy napon) jogsiztam és még az autó is hasonló lett, pesten kevesebbet fizet alapból...
Még olcson meg uszod
Én fél éve jogsi ota egy 99-es rs octaviával járok 17 évesen azaz fiatal , friss jogsi és erős autó egy évre 130ezer biztosításom a 200lovas 1.8Turbora igen én fizetem én vettem a verdát és tudtam hogy drága lesz a fentartás , de a raglétrán fel kell mászni ... ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!