Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsis fiatalok számára...

Friss jogsis fiatalok számára nincs valamilyen kedvezményes kötelező biztosításra lehetőség?

Figyelt kérdés

Egy 11 éves Focusom van, amire jelenleg 108 ezer forint/év a kötelező. Tisztában voltam ezzel a költséggel az autó vásárlása előtt, de így 1 év elteltével egyre nagyobb lehúzásnak tartom. Magamból kiindulva azzal sem tudok egyetérteni, hogy aki kezdő vagy fiatal, vagy a kettő együtt, azt potenciális veszélyforrásként kellene számon tartani az utakon. Szüleimnek nincs jogosítványuk, így rajtuk keresztül se tudnám olcsóbban megkötni. Mindenféle lehetőség érdekelne, amivel ezt az összeget tudnám csökkenteni.

19/F

2016. okt. 26. 19:46
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Enyém benzines. :) Ha újrakötném a szerződést, azzal javulhatna az ára?
2016. okt. 26. 22:17
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Bár a kötelezőt megkötni nem szavadon választott, nem hatósági áras termék, s sok szolgáltató van a piacon.

A tarifák nagyon változóak.

Csak illusztrációnak:

Az éves 48 ezer forintos biztosításom két bónuszrontással, s a kedvezmények elvesztése miatt 160 ezerre nőt volna. Fordulónál átmentem máshoz, s a két bónuszrontással is (minden kedvezmény nélkül) 36 ezer lett az új díj. A biztosító nem valami kókler cég, hanem megbízható. Szóval ki lehet ezt is használni.

Visszatérve:

Mint írtam, ez üzleti vállalkozás. Amikor egy biztosító kialakítja a maga stratégiáját, s tarifarendszerét, nem a lehúzás a cél. Hidd el! Persze, nem kedves nővérek, a haszonra mennek. Ez egyértelmű. De a haszon abból lesz, hogy jó nevű, megbízható, sokan megbíznak bennük.

Abban igazad van, hogy nem minden kezdő okoz balesetet, s sok év és kilométer után is lehet valaki brutálisan rossz autós, aki sorra töri a kocsikat. Ez igaz.

De biztosíthatlak, hogy a biztosítók saját statisztikai adataik alapján alakítják ki azt, mi legyen a díjat növelő körülmény, s melyek csökkenthetik.

Minden biztosítás egy kockázati üzlet. Lehet, harminc éven át fizetsz, s nem kapsz vissza egy fillért sem.

S lehet két hónap után annyi pénzt veszel ki, amit harminc év alatt sem tudnál összegyűjteni.

Ahhoz, hogy egy biztosító működőképes legyen, a be- és kifizetések pozitív egyenleget kell a fent már leírtakon kívül.

2016. okt. 26. 22:36
 13/17 anonim ***** válasza:

9-es: szólok, nem a név dönt, hanem hogy mit X-elsz be hogy milyen nemű vagy....

És nő vagyok, először magamra töltöttem ki anno és szép összeg lett, át X-eltem férfire csak ennyit csináltam és alacsonyabb lett... Bár mivel van SuperShop kártyám olcsóbb lett a sajátom is, de pl az első autómé apukám nevére lett mert ő férfi és neki itt olcsóbb volt, mert ő egy baleset miatt visszakerült 0-ra, ugyanonnan indultunk lényegében újra.

Térségenként változik, azért kéri a várost is, statisztikák és egyebek alapján számítja ki, de nálunk a környékbeli nő ismerősök általában mind többet fizetnek mint a pasik, soknak ezért van a pasi nevén inkább.

Akivel egyszerre (értsd egy napon) jogsiztam és még az autó is hasonló lett, pesten kevesebbet fizet alapból...

2016. okt. 27. 15:01
 14/17 Laczko Jáno ***** válasza:
Még drágáb xddd
2016. nov. 7. 05:55
 15/17 anonim ***** válasza:
Fillérkedtek itt...nincs pénzed ne autózz B+
2016. nov. 7. 07:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Jó annak, akinek 108e csak fillér...
2016. nov. 7. 17:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Még olcson meg uszod

Én fél éve jogsi ota egy 99-es rs octaviával járok 17 évesen azaz fiatal , friss jogsi és erős autó egy évre 130ezer biztosításom a 200lovas 1.8Turbora igen én fizetem én vettem a verdát és tudtam hogy drága lesz a fentartás , de a raglétrán fel kell mászni ... ez van

2017. júl. 31. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!