A vevő ki akarja velem fizettetni az autó javítás összegének a felét. Mit tegyek?
Kb. 2.5 hónapja eladtam az autóm. És ma felhívott a vevő, fizessem ki neki a javítás felét. Mivel most nézette meg a szerelővel és az mondta neki biztosan hengerfejes. mert a tágulási tartályba nyomja a levegőt.
Szabványos szerződést töltöttünk, amire ráírtam: Füstöl, alapjárat hidegen ingadozik. Magánszemélyként garanciát, jótállást, szavasságot nem tudok rá vállalni.
Nekem a szerelőm azt mondta azért füstöl. mert túl sok üzemanyagot kap, és be kellene állítani az adagolót.
Most meg azt magyarázta nekem a vevő, hogy már biztosan hengerfejes volt mikor eladtam, csak eltitkoltam előle.
Szerint meg 2.5 hónap alatt széthajtotta és rám akarja fogni. Vizet olajat nálam soha nem ette.
Hengerfejes alatt mit kell érteni, szétment a tömítés vagy mi?
Öreg dízel füstöl, mik vannak! :-)
Röhejes a próbálkozása.
Majd nem elfelejtettem... :)
Még arra hivatkozott, hogy a friss vizsgás autó ilyen füsttel és fékkel hogyan mehetett át vizsgán.
04.04-én vizsgázott akkor kapott új betéteket, és egy darabig jó volt, majd egyre jobban rázni kezdte a kormányt.
A vizsga után kb 3 héttel, elromlott a turbó, vettem rá újat. De már nem múlt el a füstje teljesen. ezért mondták valószínű az adagoló (Olyan helyre vittem ahol csak a diesel befecskendező rendszerekkel foglalkoznak).
08.13-án adtam el. Nagyjából a vizsga óta 6.5 hónap telt el... ez szerintem nem számít friss vizsgának.
Utólag belegondolva jobban jártam volna, ha rossz turbóval adom el. Mert az a + 200000-et teljesen elbuktam eladáskor
"ilyen füsttel és fékkel hogyan mehetett át vizsgán."
Elmegy a vizsgáztató helyre és ezt a kérdést fölteszi a vb-nak.Neked mi közöd hozzá?? :-) A füst részérő pedig tájékoztatva lett,és írásban rögzítettétek is,ergo tudomásul vette,innentől nincs miről beszéli.
Szerintem teljesen értelmetlen dolog telefonon szakmai kérdéseket megvitatni, vagy szerelési díjról alkudozni. Főleg két és fél hónappal az eladás után.
Amennyiben újra keresne, tájékoztasd, hogy rögzíteni fogod a beszélgetést, és telefonos zaklatásért följelented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!