Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szamit, hogy milyen kocsira...

B1nc1 kérdése:

Szamit, hogy milyen kocsira keszitett cold air intake-et installalok a kocsimra?

Figyelt kérdés

Gondoltam kicserelem az air filteremet egy cold air intake-re, ha mar nincs eleg penzem hogy a kocsit gyorsabba tegyem akkor legalabb jol hangozzon. De amikor utananeztem minden helyen megvolt adva, hogy melyik cold air intake milyen kocsira van (es sehol se talatam az enyemre valot). Ezert azon gondolkoztam, hogy csak azart van e magadva hogy milyen kocsira van mivel a csovek ugy lettek meretezve hogy arra a bizonyos kocsira illeszkedjen meretben (amit en othon termeszetesen meg tudok valtoztatni. Vagy van e valami kulonosebb ok amiert nem rakhatok egy audi intake-et egy bmw-re? (nem bmw-m van csak a kerdes egyszerusege miatt adtam meg ezt a ket markat). Illetve van e kulombseg 4-6 pisztonos motor-ra valo intake kozott, avagy a motor literszama tesz e barmi kulombseget, hogy milyen intake-et kene vennem?

Egy Holden Cruze CDX-em van, nem magyarorszagon elek szoval ne legyetek meglepodve, ha sohasem hallotatok rola.

#autó #kocsi #Air Filter #cold air intake
2016. okt. 24. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindegy, milyen direktszűrőt teszel rá, csak a hangja lesz másabb. erőt érezni nem fogsz tőle, meg olajozgatni kell.
2016. okt. 24. 17:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem lesz tobb loerom ettol, csak egy kicsit jobb hangot szertnek a kocsimnak. Akkor ezek szerint mindegy, hogy milyet veszek, van barmifele tanacsod, hogy milyen markat vegyek? Kosz a segitseget.
2016. okt. 24. 17:34
 3/9 anonim ***** válasza:

A gyári légszűrőházba szerelhető típusspecifikus légszűrő betétek semmit se érnek.

Direkt légszűrőt vegyél,de kizárólag gondozásmentes papírszűrőt,mert azt csak cserélni kell,nem kell olajjal mosogatni akár naponta.

Honda S2000 szűrője a legjobb erre a célra.

2016. okt. 24. 17:37
 4/9 veterán vas ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem vagyunk meglepődve. Tudod, mi itt a sötét Balkánon, még mindig lovon közlekedünk, sőt azt is csak szőrén üljük meg, hiszen még a nyerget sem ismerjük.

Bizony, jól gondolod, sosem hallottunk még ilyen csoda autóról.

Ezek ellenére természetesen úgy gondoljuk, hogy jár neki egy szuper K&N, Fellowes, KNECHT stb. márkájú direktszűrő, bár igazából azt sem tudjuk hogy ezek a cégek léteznek, és hogy mit is takar a cold air intake kifejezés. Hiszen itt nálunk bucurestiben nincs internet, és senki sem beszél angliaiul.

;)

2016. okt. 24. 17:53
 5/9 anonim ***** válasza:

"cold air intake-re"

Az a baj hogy van némi fogalom zavarod,a cold air intake ugyanis nem direkt vagy sport levegőszűrőt jelent!ahogy elnezem angol nyelvteruleten elsz,meg amigy is altalanos iskolas angol,hogy:hideg levegő bevezetés!

Ami annyit tesz,hogy a szűrőt csövezessel kiveuetik oda ahol lehetőség szerint minél hidegeebb levegőt tud szívni(nem a motor altal a motorterben felmelegitett forrót)mert egysegnyi hideg levegoben több az oxigen mint a melegben ezert egy hangyafaxnyival(semmit nem erzel belole)jobban megy!

2016. okt. 25. 01:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazabol nem tudom miert kell ekkora f@.szfejnek lenni. Erdekes az elotted levo kommentalok nem sertodtek meg. Foleg azert nem mert nem, hogy Holden Cruze-t de magat a Holden markat NEM LEHET europan belul SEHOL se venni. Kizarolag Ausztraliaba gyartanak Holden-t ami a vilag tulso felen van. (Ugyan ez a ceg Amerikaba chevy neven fut, szoval az alapjan lehet, hogy ismeritek.) De most komolyan, ha azt mondom neked, hogy van egy Holden-em abbol neked egybol eszedbejut, hogy mi az? Gondolom nem, ugyan ugy, hogy nekem se jutna eszembe, ha te egy kelet europai kicsimarkat mondanal nekem. Amugy az internet-rol ne is beszeljunk mig ti pesten kb 20 AUD-t fizettek 100 mb-os netert (az kb 4-5 ezer forint) itt en 100 AUD-t fizetek egy 20 mb-os internetert (es orulok ha 5 mb atjon).
2016. okt. 25. 02:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Figyelj ide holdenes.

Kérdezni jöttél ide, vagy azért, hogy az autóddal hencegjél?

Akinek ekkora problémát okoz egy direktszűrő kiválasztása és beépítése, az járjon rollerral.

2016. okt. 25. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
A holden egy atplecsnizett opel, ugyanugy mint a vauxhall. A cruze meg a chevy cruze, ami egy opel astra. De itt mindenki buta.
2016. okt. 25. 21:13
 9/9 JulesTS ***** válasza:

Nyugodj le, tudjuk mi az a Holden. Ha esetleg Giocattolo-t írtál volna, akkor lehet, hogy nézünk bután...

A gyári légszűrőt ne dobd ki, az teljesen jó.

Szűrővel kapcsolatosan ezt olvasd el:

[link]

"cold air intake"-ről meg az alábbi cikksorozatot olvasd el, ami a drága neteden gyorsabban fog betöltődni, mert közelebb vannak hozzád a szerverek...:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ja és ilyet nem boltban kell venni, hanem otthon kell barkácsolni. Az enyém is pár ezer forintból meg volt (hagy ne számoljam át AUD-ba):

[link]

[link]

De ezt az autót nem ismerheted, mert az Alfa Romeo európai kicsi márka. Ja mégis ismerheted, mert Ausztráliában is lehet venni Alfát...

A viccet félretéve, a boltban kapható autó tipus specifikus megoldások nagy valószínűséggel nem lesznek jók neked, mert a csövek átmérője, hossza és görbülete sem fog stimmelni. Sokkal egyszerűbb, ha magadnak csinálod meg 0-ról, mintha egy drágán vásárolt más márkához illő megoldást próbálsz átfaragni. Olvsagasd a fenti cikkeket és barkácsolj magadnak. Remélem összejön neked is.

2016. okt. 26. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!