Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell váltani benzines...

Hogyan kell váltani benzines autókon?

Figyelt kérdés
A parom friss jogsis, dizelesen tanult meg vezetni, benzines autot vettunk. Valtaskor gyakran rangat az auto, o a hibas vagy az autonak van valami gondja?
2016. okt. 20. 06:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Meg kell tanulni, pontosabban ráérezni a váltásokra, benzines hamarabb elkezd fulladni, mint a dízel.

Több gáz, magasabb fordulat - erre ráérezni kell, amihez a gyakorlások jelentik a kulcsot

2016. okt. 20. 06:46
 2/8 Varga Péte4 ***** válasza:

A gyakorlat majd megoldja. Előbb-utóbb rá fog érezni a rángatásmentes váltásra.

Ha megszokja az autót, érezni fogja, mikor, milyen gyorsan kell fölengedni a kuplungot.

2016. okt. 20. 07:22
 3/8 anonim ***** válasza:

mert a dízel nyomatékos, és ráengedi benzinesnél kis fordulatra a terhelést.

MÉRLEGÁLLÁS! az oktatóm mindig ezt mondta.

Ahogy indulsz és engeded a kuplungot érzed hogy mozdul az autó, a másik lábaddal pont annyi gázt nyomsz amennyit amott engedsz fel. Hülyén hangzik, meg bonyolultnak, de én nem sok autót fullasztottam le azóta :D

ha egyikkel többet engendsz vagy többet nyomsz vagy az lesz amit leírtál, hogy rángatni fog, vagy az hogy felbőg a motor, és alig indultok el :D

rá kell érezni.

2016. okt. 20. 07:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Óó, itt mindegy, hogy dizel vagy benzin, a dizeles is rángat, hogyha rosszul kezeled a pedálokat. Ez minden autónál más.

Amúgy el kell találni pontosan a kuplung fogáspontját. Gyorsit, és mikor vált, kuplungfelengedéskor megtartja egy fél másodpercre ezen a ponton a kuplungot, és közben már gázt is ad. Ezután felengedi teljesen a kuplungot, de nyugodtan! Igy kell minden autón. Ja és a lényeg hogy ne kapkodjon, nem kell schumaherest játszani, sok kezdő ilyen 0,3 másodperc alatt akar váltani egyből, aztán persze hogy rángat.

2016. okt. 20. 08:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Gyakorolni kell.

Általában nehéz autókat gyenge motorral könnyebb finoman váltani,mint egy erős motort könnyű kasztniban.

2016. okt. 20. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Majd finomodik a technikája, de alapvetően a benzines motort nagyobb fordulatszámon kell használni, mint a dízelt, tehát jobban húzassa ki a fokozatokat, 2500 alatt nem kell magasabb fokozatba váltani ha gyorsítani akar.
2016. okt. 20. 11:12
 7/8 petizacc ***** válasza:

Mert "eldobja" a kuplungot.

Idővel ráérez.

2016. okt. 20. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól is függ milyen autó, mert pl. a mai kisköbcentis turbós benzineseknek annyira kicsire meg alulra van egy hirtelen kiugrál hangolva a teljesítményben, hogy azt muterom nekem is csak rángatva tudja vezetni. Szóval kocsitól is függ, de ha friss a jogsi akkor csak az a gond, hogy még nem ment eleget.

Annak idején én is hányszor váltottam vissza gáz nélkül és csodálkoztam miért satul be az első kerék. :D

2016. okt. 22. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!