Hogyan kell váltani benzines autókon?
Meg kell tanulni, pontosabban ráérezni a váltásokra, benzines hamarabb elkezd fulladni, mint a dízel.
Több gáz, magasabb fordulat - erre ráérezni kell, amihez a gyakorlások jelentik a kulcsot
A gyakorlat majd megoldja. Előbb-utóbb rá fog érezni a rángatásmentes váltásra.
Ha megszokja az autót, érezni fogja, mikor, milyen gyorsan kell fölengedni a kuplungot.
mert a dízel nyomatékos, és ráengedi benzinesnél kis fordulatra a terhelést.
MÉRLEGÁLLÁS! az oktatóm mindig ezt mondta.
Ahogy indulsz és engeded a kuplungot érzed hogy mozdul az autó, a másik lábaddal pont annyi gázt nyomsz amennyit amott engedsz fel. Hülyén hangzik, meg bonyolultnak, de én nem sok autót fullasztottam le azóta :D
ha egyikkel többet engendsz vagy többet nyomsz vagy az lesz amit leírtál, hogy rángatni fog, vagy az hogy felbőg a motor, és alig indultok el :D
rá kell érezni.
Óó, itt mindegy, hogy dizel vagy benzin, a dizeles is rángat, hogyha rosszul kezeled a pedálokat. Ez minden autónál más.
Amúgy el kell találni pontosan a kuplung fogáspontját. Gyorsit, és mikor vált, kuplungfelengedéskor megtartja egy fél másodpercre ezen a ponton a kuplungot, és közben már gázt is ad. Ezután felengedi teljesen a kuplungot, de nyugodtan! Igy kell minden autón. Ja és a lényeg hogy ne kapkodjon, nem kell schumaherest játszani, sok kezdő ilyen 0,3 másodperc alatt akar váltani egyből, aztán persze hogy rángat.
Gyakorolni kell.
Általában nehéz autókat gyenge motorral könnyebb finoman váltani,mint egy erős motort könnyű kasztniban.
Mert "eldobja" a kuplungot.
Idővel ráérez.
Attól is függ milyen autó, mert pl. a mai kisköbcentis turbós benzineseknek annyira kicsire meg alulra van egy hirtelen kiugrál hangolva a teljesítményben, hogy azt muterom nekem is csak rángatva tudja vezetni. Szóval kocsitól is függ, de ha friss a jogsi akkor csak az a gond, hogy még nem ment eleget.
Annak idején én is hányszor váltottam vissza gáz nélkül és csodálkoztam miért satul be az első kerék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!