Mi történne, ha egy kulcsnélküli indítású, járó motorú autótól elsétálunk a kulccsal?
Figyelt kérdés
Leállna a motor, vagy pedig lezárná az ajtókat?2016. okt. 19. 07:44
1/7 Hegedus Csaba válasza:
Nekem volt már alkalmam ilyenre. Noha nem mentem túl messzire, de a motor tovább járt. Ha jól emlékszem, elkezdenek nyafogni, hogy "jajj nincs meg a kulcs", de járnak tovább. Volt is olyan pere a Suzukinak talán, hogy a garázsban járva maradt a motor, és reggelre az egséz garázs kipufogófüstben úszott és hogy az mennyire veszélyes.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam én is ilyet hogy járva felejtették a motort és meghaltak/rosszul lettek sajnos
Igazából azért furcsállom hogy csak sípol és nem csinál semmi mást, mert így bárki beülhet és elviheti az autót
Persze jobb helyeken (USA, UK, Németország, stb.) ez nem jelent gondot mert ott alapból nem nyúlkálnak más autójához, de itt Kelet-Európában öt perc se lenne mire ellopnák
2016. okt. 19. 08:45
3/7 anonim válasza:
Biztonsági okból nem állnak le. Ha eldobja az autópályán a jelet és leállna 140nél, az nem lenne vicces kicsit se!
Simán sípolnak, hogy nincs kulcs!
4/7 anonim válasza:
A 140-nél leáll még nem is akkora gond, mintha bekattan a kormányzár....
5/7 A kérdező kommentje:
Milyen igaz, erre nem is gondoltam
2016. okt. 19. 12:13
6/7 anonim válasza:
Biztonsagi okbol, nemcsak azert, hogy 140nel ne alljon le, de ha pl. jar a motor az autoban, teged kirabolnak (pl. taskadat elviszik, amiben a kulcs) el tudj menekulni. Legalabbis az USAban ez (is) egy oka. Sipol az auto, a muszerfalon villog, hgy nincs kulcs, de tudsz vele menni, amig le nem allitod, vagy amig ki nem fogy a benzin.
7/7 anonim válasza:
Amerikában van pár előírás, pl a csomagtartót belülről egyszerűen, pl egy karral ki tudd nyitni, mert ha elrabolnak, és a csomagtartóba zárnak, el tudj menekülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!