Enyhén szivárgó olajjal útnak indulhatok?
Sziasztok!
Holnap a nyakamba kell vennem 700km-t (aztán egy hét után vissza).
Elvittem a kocsit előtte megnézetni és sajnos az olaj enyhén szivárog. Nem csöpög, csak a kelleténél több olajat találtak mikor megemelték az autót. Ma egész nap szervizekbe rohangáltam, megcsinálni sehol nem tudták, mert az olajteknőt ki kell szedni és újat beépíteni. Nem találtam még sehol olajfoltot a földön, ahol parkoltam. Vettem olajat utántöltögetni, de be kell valljam, sose csináltam még ilyet. Pár hónapos a jogsim.. Meg ehhez szőke is vagyok.
Elindulhatok így? Nem lesz baj? Kicsit félek.
Dízeles opel, 1.6os motorral.. (már ha számít..)
Köszönöm a segítséget!
Ha nincs folt a kocsi alatt akkor az semmi általában.
Azért a 700km alatt nem ártana megállni 1-2x,leállítani és 10-15 perc múlva ránézni a nívóra.
Olajteknót cserélni kell?Akkor valahol jukas vagy meg van repedve.Legtöbször a tömítés szokott ereszteni de azt gyorsan lehet orvosolni.Nehéz látatlanban megmondani hogy milyen mértékű az olajszivárgás.Szervizben miért nem kérdezted meg hogy elindulhatsz-e hosszabb útra?
Ha nem nagy a szivárgás akkor pihenőhelyeken ellenőrizd a pálcán az olajszintet.A motor kikapcsolása után várj kb. 5percet és utánna nézd meg a szintet.Ja és nagyából vízszites parkolóba parkolj.Lejtőn vagy emelkedőn nem lehet lemérni a szintet.Ha a minimum közeli akkor utánnaönthetsz 2-3 decit.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a szervízben a kezembe nyomtak egy olajat, hogy töltsem, ha fogy. Nem tudom most milyen olaj van benne.. Ha másfélét teszek hozzá, okozhat kárt a motorban?
Bocsánat ha butaságot kérdezek.
Nyugodtan indulj el, természetesen vidd magaddal azt az olajat, amit kaptál.
Ha a nívópálcát már volt szerencséd megnézni, akkor úgy indulj el, hogy a felső vonalig(szintig) legyen benne olaj...
700 kilométer az nem távolság..Talán annyit, hogy ne told a gépet 130-al ha lehet..nyugisan 100, akkor elmegy a világ végére.
Ha az első pihenőnél megnézed a szintet(leállás után öt perccel) akkor abból látni fogod, hogy felesleges az aggodalom...
A morcos szerviz meg le van szarva...oda ne menj többé..
szarjanak sünt!
Morcos szerviz.. Es sajna németországon ilyen. Ég a kocsid? Remek! Jövőhét kedden eloltjuk! Ha dolgozol akkor utána csütörtökön.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!