Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyújtás ráadásakor ezek a...

Gyújtás ráadásakor ezek a jelző lámpák nem alszanak el, de járó motornál igen. Ez normális?

Figyelt kérdés

Opel Zafira 1.6 benzinről van szó. Most lett jogsim, így mentem vele pár kört, de úgy emlékszem rá, hogy gyújtás ráadása után minden lámpa kialudt. Ha elindítom a motort, akkor eltűnik minden.

[link]

Ezek nem alszanak el, csak ha elindul a motor. Ez normális?

2016. okt. 16. 23:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Tudom is, hogy mi mit jelent. Csak azzal nem voltam tisztában, hogy gyújtásnál ki kell-e aludnia az összes lámpának, vagy sem."

<troll mode>

Te nem érzed az ellentmondást a két mondat között?

Ha tudnád mit jelentenének, akkor azt is tudnád mi mikor világíthat és mikor nem.

</troll mode>

2016. okt. 17. 16:19
 12/16 A kérdező kommentje:
Ne kínozzatok trollok, kérlek. :D
2016. okt. 17. 16:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem kínozni akarunk, de mint írták nem egészséges, ha úgy vezetsz, hogy fing fogalmad sincs az autó működéséről.
2016. okt. 17. 16:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Biztos ő Csodabogár a Kelly hőseiből:

"...én csak vezetem a tankot, de hogy mitől megy? Fogalmam sincs..."

2016. okt. 17. 16:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a működéséve, de hiába mentegetőzöm már, el lettem könyvelve hülyének, ez az oldal már csak ilyen. :)

Azért köszönöm a válaszokat!

Viszlát!

2016. okt. 17. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:

John kollégának igaza van, az a mondatod önellentmondás.

Ha tudod, hogy miért világít a "kis akkumulátor" (aka töltésvisszajelző), akkor ki lehet logikázni, hogy álló motor mellett miért világít.

Mert ugyebár ha ez kivillan, az azt jelenti, hogy a generátor a kocsiban valamiért nem tölti az akkumulátort, de mivel a generátort a járó motor által hajtott ékszíj mozgatja (azt mondtad ezt is tudod), ezért logikus, hogy álló motornál világít a visszajelzés, mert bár sok a szenzor a modern autókban, azt azért nem tudja megállapítani, hogy azért nincs töltés, mert most ültél be a nagybevásárlás után, vagy éppen 130-al haladsz egy autópályán.

2016. okt. 17. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!