Mekkora téli gumit vegyek Golf 6-ra?
Jelenleg 225/45R17-es alufelni van rajta. Téli gumit nem szeretnék rárakni, igy teljes szettet vennék, felnit, gumit.
Milyen méret ajánlott,vagy mi a gyári mérete?
És milyen téli gumi márkát ajánlanátok?
Golf 6/2010 1.6 Bifuel (Gyári gázrendszer + benzin)
Lemezre vagy alufelnire akarod?
205/55 R16-t tennék rá télre,amihez egy 6.5j széles lemez/alufelnit tennék.
A GTI verzión 225/45 R17 a gyári,a többin a 205/55 R16
Lemez felnire szeretném. A 15-ös nem lenne tul kicsi, a 17 utan? A 205/55/16 elég szimpatikusnak tünik, szerintem az lesz.
Erdélyben lakom, vannak szerpentinek, ez az, és December elején meg január elején lesz egy Erdély - Ausztria, Ausztria - Erdély utam.
Azért 225/45 r17-ről 195/65 r15-re váltani elég nagy különbség.
Első kanyar után megbánja az ember.
Utolsó. Télen nem a legjobb választás az alufelni. Megmarja a só stb. Valamint kicsit megcsúszik larkolásnál azt meg is padkáztad... Valamint a felninek se jó az állandó szerelgetés és még sokba is kerül. Jobban megéri acélfelnit télre.
Azt mondják hogy hóba a keskenyebb gumi az jobb. Szóval jó a 195 is meg a 205 is.
15-el a kerékátmérőd már változik szerintem. Tehát csal az óra. Jobba gyorsul az autó. De kérdés gyárilag mekkora van.
"Utolsó. Télen nem a legjobb választás az alufelni. Megmarja a só stb. Valamint kicsit megcsúszik larkolásnál azt meg is padkáztad... Valamint a felninek se jó az állandó szerelgetés és még sokba is kerül. Jobban megéri acélfelnit télre. "
Tudom, de nekem van 8 éve egy szett 18-as alufelnim, ami majdnem minden télen használva volt, az autót ha cseréltem, a felnit akkor is megtartottam. Semmi baja nincs, most is olyan mint az új. Cserében az acélfelni 2-3 év után rozsdázik. Cserében rettentően csúnya, főleg egy szép fiatal autón, mint a Golf 6-oson. Arra már nem is térek ki, hogy amilyen telek vannak mostanában....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!