Az lenne a kérdésem, ha ugye a jobb oldalon megyek az autóval, és balra előre, vagy balra tolatva állok be, utánam jön autó, és a másik sávba is jön szembe, akkor az helyes ha indexelek jobbra, megállok és megvárom amíg a manőver elvégzéséhez "szabad lesz" az út, nem tartok fel senkit a parkolás végrehajtásával?! Pl: a balra hátra merőleges parkolást úgy kell elkezdeni, hogy beállok a két sáv kb közepére, de ha jönnek utánam és rámállnak, akkor mielőtt beállnék középre leindexelek jobbra, és megvárom, hogy elmenjenek?! Vagy, hogy lenne egy szabályos?
Szabályos az, hogy indexelsz és beparkolsz. Nem várakozol az út szélén feltartva a forgalmat, nem tökölsz, hanem beparkolsz. Tanulj meg parkolni és megszűnnek az ilyen jellegű problémáid.
2016. okt. 15. 09:56
2/8 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ha szembe is jönnek, akkor ez sehogy sem lesz szabályos, mivel kétirányú úton csak a menetirány szerinti jobb oldalon parkolhatsz.
"“Járművel megállni – ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik – csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.”"
2016. okt. 15. 10:09
3/8 anonim válasza:
utolsó és akkor tesco parkolóban nem parkolhatnék balra ? ugyan már ... Teljesen szabályos . Amúgy meg úgy hogy amikor meglátod a helyet lassul kirakod balra az irányjelzőt megállsz a hely előtt hogy a mögötted lévő is megálljon kicsit előrébb csorogsz és hátramenetbe rakod azt elkezdesz tolatni és viszonylag kicsit gyorsabban behelyezed az autót . de aki nem képes 10 másodpercet várni ameddig berakod az ne is üljön autóba . vagyis én msot vizsgáztam és így tanították .
2016. okt. 15. 10:58
4/8 anonim válasza:
"utolsó és akkor tesco parkolóban nem parkolhatnék balra ? ugyan már ... Teljesen szabályos "
A Tesco parkolóban nem az úttal párhuzamosan parkolsz, hanem arra merőlegesen, így nem is mész a forgalommal szemben a beálláskor 1 centit sem, hanem balra kanyarodsz, és parkolás közben sem a menetiránnyal szemben állsz.
2016. okt. 15. 11:23
5/8 anonim válasza:
Nem parkolhatsz így kérdező.
Vagy megfordulsz valahol,és úgy állsz be a kiszemelt helyre,vagy driftelsz egyet,de ez nem valószínű hogy összejön.
Más esetben a jobb oldalon keress tovább helyet.
2016. okt. 15. 11:29
6/8 anonim válasza:
"utolsó és akkor tesco parkolóban nem parkolhatnék balra ? ugyan már ... Teljesen szabályos . Amúgy meg úgy hogy amikor meglátod a helyet lassul kirakod balra az irányjelzőt megállsz a hely előtt hogy a mögötted lévő is megálljon kicsit előrébb csorogsz és hátramenetbe rakod azt elkezdesz tolatni és viszonylag kicsit gyorsabban behelyezed az autót . de aki nem képes 10 másodpercet várni ameddig berakod az ne is üljön autóba . vagyis én msot vizsgáztam és így tanították .
"
Tojással a seggeden nem kéne ekkora mellel osztani a hülyeséget.
2016. okt. 15. 11:31
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Ő leírta végül is a a balra hátra merőlegest, de most már mindent értek ezzel kapcsolatban! :) Nagyon köszönöm a válaszokat.
2016. okt. 15. 11:49
8/8 anonim válasza:
Ez nagyon jó kérdés .Pont az én problémám is ez a szomszédommal ,ő sem tud beállni saját házához , jobbról balra kanyarodva kellene neki.Megtesz még 20métert, indexel behajt balra a kapumhoz, hátratolat aztán előre és még jobra index és sikerül neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!