Hogy lehet kijavítani, ha elrontom a párhuzamos parkolást?
A hátrameneti párhuzamos parkolás volt mindig is a kedvencem, sosem rontottam el. Kivétel a vizsgám (hurrá), ahol kijavítani se sikerült, amiért megbuktam.
Az lenne a kérdésem, hogy ha elrontom ezt a parkolást, ami alatt azt értem, hogy ugyan párhuzamos az autó és a szegély, de túl messze van az autó a szegélytől, akkor azt hogy javítsam ki?
Bocsi a hülye fogalmazásért, de kb semmi affinitásom nincs a vezetéshez. :( Légyszi segítsetek! :(
Úgy csinálsz mintha kiállnál. Majd vissza egyenes, vagy majdnem egyenes kormánnyal és ha már úgy látszik, hogy jó lesz, akkor tekered a kormányt.
Ez most lehet túl nyers volt, de ez a lényeg.
Köszi a választ! :)
És az probléma lenne, ha visszamennék ugyanoda, ahonnan kezdtem a parkolást? Mert nyilván úgy lenne a legkönnyebb, de azt állítólag nem szabad, de volt már ismerősöm, aki úgy csinálta és a vizsgabiztos nem problémázott.
Ha előtted és/vagy mögötted van még elég hely, akkor a kettő közül az egyik:
- hátratolatsz egyenes kormányállással, amennyit lehet. Ne koccold le a mögötted levőt. Centimétermenetben picit jobbra tekered a kormányt. Gurulsz előre, ameddig lehet. A végén már legyen egyenes. Ha szükséges, kicsit visszagurulsz, hogy legyen előtted is, mögötted is hely.
- ugyanez fordítva. Tehát előregurulsz, majd finom tolatás közben balra tekered a kormányt, majd egyenesbe szeded. Talán ez könnyebb is.
Már jogsival a kezükben is van aki azzal bénázza el, hogy előre is kormányoz, visszafelé is. A vége az, hogy ugyanoda kerül vissza.
Tükröt állítsd be jól, hogy lásd a szegélyt benne rendesen. Tekerd be a kormányt tökig a padka irányába, és menj addig, amíg a kerék szinte eléri, akkor állítsd egyenesbe. Előrefelé még korrigálhatsz.
Az is fontos trükk, hogy közel kell állni az előtted álló autóhoz, az oldalától maxium fél méterre legyél. Ha a bal első tükörben látod a mögötted lévő jobb oldani lámpáját, hátul már biztosan beférsz, elöl nézzed, hogy befér-e az eleje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!