Az igaz, hogy a dízel autók nehezebben fulladnak le? Milyen autóval érdemes tanulni a tanfolyamon?
Dízelnek nagyobb a nyomatéka, plusz néha az alapjáraton is emelnek a tanulóautóknál. Ennek eredménye, hogy gázadás nélkül is elindul, és alapjáraton elmegy kettesben, sőt akár hármasban is.
Benzines kocsinál ennek már kevesebb az esélye, sőt, van olyan, hogy egyesbe kis gáz nélkül sem indulsz el, mert rángat és lefullad.
Az emberek többsége a könnyebb utat keresi, holott sokszor az a nehezebb.
Sokkal jobb oktató mellett megtanulni lefulladásoktól mentesen közlekedni, mit később egyedül szenvedni a csúcsforgalomban lefulladások miatt.
Ez mostanában már nem igaz, mert egyre kisebbek a motorok.
Régebben egy diesellel simán kimentél 2-esben egy kereszteződésből majdnem álló helyzetből, ezt a mostani kocsik nem szeretik.
De ne azzal foglalkozz, hogy mennyire könnyen fullad le, meg hogy milyen márka, szín. Én olyan motoron vizsgáztam, aminek alig volt alapjárata, szar volt a váltója.
Tisztázzuk.
Nem mondott is senki semmilyen tutit, nem azért írtam ki, hogy finoman bárki is kötekedni kezdjen, de úgy látszik ez itt tipikusan megvan. :)
Ez egy kérdés volt, és kíváncsi voltam valóban így van-e.
Nem vagyok kényelmes, hogy automata legyen majd az autómban a váltó, szerintem úgy nincs semmi vezetési élmény.
Abból indultam ki, hogy ismerek olyat, aki folyamatosan lefulladt a dízellel is, még hármasban is(létezik?), annyira nem tudott még váltani sem, de lett jogsija.
Nem igaz, ugyan úgy kell neki kis gázt adni, mint a benzineseknél.
Mondjuk az igaz, hogy sok olyannak van jogsija, akinek nem kellene.
Az egész lényege az érzék, rá kell jönni, hogy a kuplungot milyen ütemben engeded ki ahogy a motor igényli.
Akik a benzinest alázzák; elmondanám míg építkeztem sokat utánfutóztam sódert, homokot, téglát stb 6-7mázsa súlyokat és a 1.3-as suzukimnak minimális gázt kellett adni, szóval ilyen súlynál is ellehet indulni minimális gázzal, pláne szólóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!