Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a VW-be...

Mi a véleményetek a VW-be szerelt 1.4 TSI 160LE-s motorokról? (Golf VI)

Figyelt kérdés
Sok jót még nem hallottam róla,tényleg ennyire megbízhatatlan lenne? Azt az információt kaptam,hogy még az 1.2 TSI illetve az 1.4 TSI gyengébbik verziói is sokkal megbízhatóbbak...
2016. okt. 13. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
a 160lovas nem a legjobb választás, inkább 140lovasat vegyél az csak turbós nem pedig turbó+kompresszor
2016. okt. 13. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:

A turbó kompresszoros feltöltős motor még gyerekcipőben jár a mai autókban.

majd valamikor megfogja érni,de most még egy kompresszoros vagy egy turbós motor jobb ,mint a kettő egyben.

2016. okt. 13. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is ilyet akartam, de lebeszéltek róla, meg rosszat olvastam róluk, sőt, az egyik autónak a tulaja beszélt le róla, amikor érdeklődtem iránta, hogy ne vegyem meg.

A 2012 utániakkal jóval kevesebb a probléma, de azok meg már drágábbak, és egy első autónak sok lett volna. Így maradt a jó öreg 1.6-os, amivel az életben nem lesz gondom.(5-ös lett, de 6-osból is van 1.6 elvétve)

A 2012 előttieknek a vezérlés a gondjuk és a kokszolódás. Amelyik autót meg akartam venni, pont akkor volt szétszedve az utóbbi gond miatt. 90 ezer km volt benn, és már szét kellett szedni a motort.

A kokszolódás valamilyen szinten használattól is függ, szóval ha néhanapján odalépsz neki, akkor kisebb a valószínűsége, hogy ilyen súlyos legyen a gond.

Na meg persze az 1.4-es motornak a 160 paci nem tudom mennyire egészséges, ezért sem mertem bevállalni. Majd az idő és a km-ek kiderítik, hogy mennyire tartós konstrukció.

2016. okt. 14. 09:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Kezdem elengedni a dolgot,bármennyire is vonzó az autó. Mindösszesen 53ezer km van benne,egy tulaj,szakszervízben karbantartva rendszeresen,gyakorlatilag minden elemében olyan mintha új lenne... Mégsem tudnám örömmel használni úgy, hogy folyamatosan attól kell félnem hogy éppen mikor romlik el és mennyit kell majd ráköltenem. Ráadásul mivel magam is autókkal foglalkozom olyanoknál kérdeztem utána akik VW szervízben dolgoznak,mindenki azt mondta ha jót akarok inkább hagyjam a dolgot...
2016. okt. 14. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!