Ford KA-val kapcsolatba valaki segítséget nyújtana-e?
Én meg új autóstól hallottam, hogy baromi megbízhatatlan a KA.
Pedig én Ford Mondeo-t akartam venni anno, de abból meg használtat nem lehet jót kapni. De azok újonnan jó autók voltak.
Kis fogyasztása miatt tetszik nekem.
Csak egy kis adat: Ford fiesta 1.4 tatásan 4.5-5.0 közt el volt, 1050-es trabant manual szivatóra visszaalakítva 5-5.5-el volt meg :) Szóval nehogy már ez ne tudja a 4.5-öt.
Ott kezdődik a hiba a mondatodba, hogy te azt állítod be, hogy belföldről akarok venni autót.
Ford párti vagyok egyébként (vagy porsche, csak közalkalmazotti pénzekből...)
A Ford ka egy elég robosztusra épített kisautó. Nem sok baja van, de cserébe elavult technika van benne. Az 1.3-as őskövület motor mindenképpen az. Rozsdásodni szeret, a tanksapka környékén mindegyik rohad előbb-utóbb, de mindehol hajlamos rá. Amúgy vezetni jó, ha 1.6-os motorral veszed, akkor meg pláne.
A fogyasztása nem nagyon kevés, mert rövid a váltó áttételezése, úgy emlékszem. Kerestem egy cikket a neten, ebben szerintem benne van minden, ami érdekelhet.
A régi fajta érdekel?
Az nagyon jó autó, és igencsak megbízható. Az 1.3-mas benzines valóban ócskaság, de pont ezért jó, és könnyen repíti a pici kasztnit. Én 192 centisen vezettem, lazán elférek benne. Ez amúgy is egy 2 személyes autó, vészhelyzet esetén még 1 ember be tud feküdni hátra, de ennyi. Amúgy unokatestvéremnek van évek óta, hajtja megállás nélkül, semmi baja nem volt még. Fogyasztás 5 liter körül vegyesben, ez 50% országút, 50% város nála.
Inkább országúton mennék sokat, városba kb annyi, hogy a 0-ásról bejövök Újpestre. tatásan akarom vezetni, 100 körül, bőven elég!
Viszont még jobban visszább venni a fogyasztását nem lehet-e vagy egyáltalán érdemes-e? Jó jön az, hogy akkor dízeleset, de annyi pénzem meg nincs, hogy egy normális kis fogyasztású-t vegyek, meg 2 évre kell nekem ez a kocsi és csá, utána adom el, le vagy hajtom bele a szakadékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!