Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Váltásnál kottyanó hang/inkább...

Váltásnál kottyanó hang/inkább ütés lehet lendkerék?

Figyelt kérdés

Mikor megvettük (opel vectra c 2006) már ütött, de aztmondták a kereskedésben a gumibak, valóban rossz volt cseréltük is de az ütés maradt.

Lendkereket cseréltek 160ekm-nél papír van róla, most 300 van benne.

Már 10.000 Km bel lett hajtva, csak kis sebességnél üt, de nem erősödött, ha szépen van váltva nem érezni semmit.

Mi lehet még?

2016. okt. 11. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:

"ha szépen van váltva nem érezni semmit."

Akkor nem lendkerék.

2016. okt. 11. 18:22
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ, párom nevében irtam, ő utólag aztmondja, finom váltásnál is üt csak kevésbé, mikor én vezettem semmit sem éreztem ebből, de ő vezet többet.

Ha lendkerék lenne mindig ugyanúgy ütne?

2016. okt. 11. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:

A lendkerék hidegen indítás után alapjáraton vagy alacsony fordulatszámon hallható leginkább, kótogó hangot ad. Gyakran a motor leállításakor is ad egy klattyanó hangot.

Nem jellemző rá hogy sebességváltáskor hangot adjon.

Az inkább motor vagy váltótartó bak.

Az utángyártott bakok általában nem jó minőségűek, a gyári jó de az meg drága.

2016. okt. 11. 19:13
 4/8 A kérdező kommentje:
akkor valami "tipp", hogy mi okozhatja még? Aknában megnézték a motor meg sem mozdult mikor ütött az autó
2016. okt. 11. 19:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Nincs értelme találgatni, ez itt nem oldódik meg.

Szerelőnél talán.

2016. okt. 11. 23:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Voltunk szerelőnél, mikor megvettük első volt olajcserére venni, ő mondta, hogy a rántás/ütés lehet a gumibak, mert már csere érett, kicserélte de nem múlt el. Ő is aztmondta, hogy lehet a lendkerék de lehet más is, nem ér rá tüzetesebben átnézni most..

Tegnap vittük felrakatni téliket, a gumisnál van egy szerelő szintén lendkereket mondta.

A neten viszont elolvasva, mik a "tünetei" semmi más nincs, nincs kattanás nincs kerregés, nincs remegés.

Előtte volt egy régi VW polo-nk, ott a gumibak már szar volt és ott tényleg a motor ütött, de ugyanilyen érzés volt. Aknából nézve a szerelő mégis aztmondta a motor nem mozdul

2016. okt. 12. 08:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Féltengyelyeket megnézték?

Az is ad ütő hangot ha rossz és az főleg sebváltáskor.

2016. okt. 13. 20:14
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, jövő héten keresünk másik szerelőt, de addig is átadom páromnak ő jobban ért hozzá, csak gyakorikerdesezni nem szeret.. :D
2016. okt. 14. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!