Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a benzinkutas mondjuk...

Ha a benzinkutas mondjuk benzin helyett diesel-t tankolna bele a kocsiba figyelmetlenségből akkor mi történne?

Figyelt kérdés
Az nyilvánvaló hogy kirugnák a benzinkutast de akkor elkéne vontatni a kocsit vagy ott helyben kiszívnák belőle a dieselt?Vállalná e a benzinkút a felelősséget?
2016. okt. 10. 18:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%

Mivel még ott derül ki, le kell tolni a kocsit, majd a

tankból kiszívni a rossz üzemanyagot.

PAPÍR az első. Jegyzőkönyvet kell felvenni, mert utána

már mindenki azt mond, amit akar, és el kell ismernie

a kutasnak/üzemeltetőnek a hibát.

Ha más nem, autószerelőt hívsz, és ott helyszínen

megoldja, mivel akkor még nem került be a rendszerbe

a rossz üzemanyagtípus. De ahhoz a motort sem szabad

beindítani.

2016. okt. 10. 18:36
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyszer a benzinkútra olyan kutast vett fel a tulaj aki az első munkanapján egy új dízelautót megtankolt benzinnel, majdnem tele. Késő volt már mikor észrevette hogy ott figyel a nagy DIESEL felirat a tanksapkán.

Természetesen az autós nem fizette ki, az autóját a benzinkút számlájára elvitték a szerelőhöz aki leengedte az üzemanyagot úgy mindenestől.

Mivel a kutasnak első napja volt ezért a tulaj nem tudott mást tenni minthogy elküldi, kifizeti ő a szerelőt és az üzemagyagot is ő állja ami egy 20-as volt kb, a kutas aznapi bére meg kb 5-6 ezer lehetett amit természetesen nem kapott meg de ezzel nem kárpótolta a kutat.

Az autós időre ment és hosszú útra. Szerencsére volt másik autója is...

Tanulság hogy ha nem te tankolsz akkor legalább azt várd meg amíg a pisztolyt a töltőnyílásba helyezik.

Benzin helyett gázolajat nem nagyon lehet tankolni mostanság mert a gázolajos pisztoly csöve nagyobb mint a benzinesé és a töltőnyílásba nem megy bele a vastag pisztoly.

2016. okt. 10. 18:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Az adagoló pisztolyok nem térnek el benzin és dízel esetében? Tehát ELVBEN nem tudod beletenni a dízel pisztolyát egy benzines autóba. Lehet csak urban legend, nem ellenőriztem, de apósom nekem ilyet mondott a múltkor.
2016. okt. 10. 18:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés.Mi van akkor ha a vezető beindítja a kocsit és tönkre megy a motor? Állja e a benzinkút egy új kocsi árát vagy csak a motorcsere árát? (Esetleg a motor javítását ha még lehetséges?)
2016. okt. 10. 18:45
 5/13 anonim ***** válasza:
25%
Benzinesbe dieselt meg "jobbik" eset. Dieselbe benzint a rosszabbik, foleg ezeknel az ujabb,modern motoroknal. Ez a kis figyelmetlenseg csinalhat az embernek tobb szaz ezer forintos,millios kart. Egyik ismeros a diesel Q7- be tankolt benzint es nem vette eszre. Motor csere lett a vege.
2016. okt. 10. 21:04
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha te kérted hogy tankoljon (vagy csak engedted neki) akkor ő a hunyó elvileg. Na aztán el lehet majd azon vitatkozni, hogy ki mondott mit és kinek. Szóval inkább tankolj te magad és inkább háromszor nézd meg hogy jó pisztolyt veszel-e le.
2016. okt. 11. 10:33
 7/13 anonim ***** válasza:

Új kocsit biztos nem kapsz :D De az se biztos hogy ha beindítod az autót és elromlik akkor kifizetik a javítást.

Kapsz blokkod, rajta van hogy mit tankoltak neked. Ha azt látod hogy rossz üzemanyagot akkor szólsz és a legtöbb amit tehetnek hogy szerelőt intéznek a kút számlájára aki leengedi az üzemanyagot és persze ha a kút alkalmazottja tévedett akkor nem kell kifizetni amit tankoltak neked.

Ha viszont nem szólsz hogy rossz üzemanyagot tankoltak és beindítod a kocsit akkor mondhatják hogy a kasszától való távozás után reklamációt nem fogadnak el.

2016. okt. 11. 11:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Elméleti a kérdés.

A diesel pisztoly nem fér bele a benzines töltőnyílásba.

Véletlenül csak dieselbe lehet benzint tankolni, fordítva nem.

Ettől kezdve az összes mi lenne ha, mit kéne csinálni akkor válasz tök értelmetlen, mert az eset nem történhet meg.

2016. okt. 11. 12:07
 9/13 A kérdező kommentje:

Jól van okostóni.Remélem a mai okoskodásodnak köszönhetően nyugodtan fogsz aludni ma.Szerintem egyértelmű hogy mire voltam kíváncsi.Engem csak az érdekelt hogy mi történik ha rossz üzemanyaggal töltik fel a kocsit a benzinkútnál.Nem kell mindenbe belekötni,ez már szőrszálhasogatás kategória

A többieknek köszönöm a választ és elnézést a tudatlanságomért amiért nem tudtam hogy benzines kocsiba nem lehet dieselt tankolni a benzinkútnál

2016. okt. 11. 19:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Figyelj kispajtás. Te feltettél egy kérdést: dízelt benzines autóba véltetlen tankolás esetén mi történik.

Leírtam, hogy ez nem történhet meg, mert más méretű a töltőpisztoly.

Szóval nehogy már te ugassál le engem, mert azt a választ adtam, ami a kérdésedre egy pontos válasz.

Ezt a stílust otthon, a drága jó édes mamáddal engedd meg magadnak legközelebb.

2016. okt. 12. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!