Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városi kisautó nagyon hosszú...

Városi kisautó nagyon hosszú úton?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, neki merjek-e vágni egy Peugeot 107-es kisautóval egy oda-vissza összesen 3600 km-es útnak jövő nyáron?

Úgy tervezem, hogy napi 5-600 kilométert utaznék vele, méghozzá egyedül, tehát a csomagjaimmal bőven elférnék az utastérben. A dilemmám okát viszont a következő adja: a Peugeot 107-hez hasonló autókat azért nagy átlagban nem ilyen hosszúságú utakra tervezték. Ennek ellenére szüleim voltak már vele Csehországban, és azt mondták, hogy hosszú úton sem volt kényelmetlen, igaz a Prága-Budapest út azért nem egy Magyarország kalabria turné.

Az autó 1000-es Toyota motorral van szerelve, amely ha jól emlékszem az év motorja titulust is kiérdemelte.

Mindent összevetve, mint fiatal sofőr hozzátok fordulok: egy fennt említett hosszúságú út idézne elő nagyobb állagromlást az autóban? A kényelem nekem kevésbé számítana, el tudom aprózni az a távot.

Köszönöm a segítséget.

2016. okt. 9. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Többezer km megtétele autópályán az autóhoz megválasztott kíméletes, egyenletes tempóban sokkal kisebb állagromlást okoz, mint ugyanennyi rövid távokon, sok hidegindítással, fékezéssel, sebességváltással, stb.
2016. okt. 9. 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfelelő műszaki állapotban van, akkor merjél.

Azért nézesd át, mielőtt elindulsz.

Általánosságban elmondható, hogy az autóknak az autópályázás a legkíméletesebb/leggazdaságosabb üzemmódja, már ha nem pörgeted tiltásig. :)

2016. okt. 9. 15:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Műszakilag a kisautó is ugyanúgy elmegy autópályán, mint egy nagy autó, ezt már leírták.

Viszont egy nagyobb, komolyabb autó arra (is) lett tervezve, hogy ha sokat mész akkor se üld véraláfutásosra a s3gged, míg egy kisautó meg nem. A napi 6 óra kocsikázást szerintem te rosszabbul fogod viselni, mint az autód :D

2016. okt. 9. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmi akadálya, csak ha nem akarod hogy annyit egyen mint egy nagy benzines autó akkor ne menj gyorsan.

Én úgy csinálnám hogy az első szakaszban kikísérletezném hogy mennyi a fogyasztása pl 130-nál vagy 140-nél. Ha nincs fedélzeti computered akkor tele tankolod otthon, majd 100-200km-t után tankolsz. Ha sokallod a fogyasztást akkor valamennyivel lassabban mész.

Ha jó műszaki állapotban van akkor én csak a fogyasztás miatt aggódnék mert hosszabb távon jobb nem csak 100-al menni az autópályán

2016. okt. 9. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!