Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belső tetőkárpit javítás?

Belső tetőkárpit javítás?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogyan írjam le, ezért bocsi ha érthetetlen a történet.

Adott egy autó. Egyszer nagyon sok cuccot pakoltunk bele (kombi), amikor is még a hátsó üléseket is le kellett hajtani.

A lényeg, hogy az autó BELSŐ tető részen megkarcolódott a kárpit. (nem biztos, hogy az a neve)

De csak az a vékony hártya-szerű, tehát az utána levő szivacsos réteg nem.

Nem vettem észre.

Teltek a napok a hetek, és ahogy a szél átjárta menet közben az autó, úgy azon a sérülésen keresztül a szél bement a többi rész alá valamelyest, így egy idő után egy buggyos rész keletkezett.

(egy 10x10 cm-es rész)

A kérdésem az lenne, hogy milyen ragasztóval vagy miként tudnám ezt helyre állítani, mert gondolom a levált rész egyre nagyobb lesz.

Egy világos (halvány szürke) kárpitról van szó, tehát a ragasztó színe is számít.

2016. okt. 8. 23:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Értem a problémád. Tetőkárpitoknál ez gyakori eset még a sérülés mentes kárpit is megtud így ereszkedni ha enged a gyári ragasztás. Sajnos ezt teljes kárpit cserével lehet megoldani durván 25-30 ezer a teljes cseréje, pontosabban újra kárpitozása. Ha nincs rá kereted akkor sajnos csak olyan javítást tudsz csinálni aminek van látszata sajnos akármilyen ragasztót is ha használsz úgy is lesz látszata sajnos. Egy ideig bírni fogja így de idővel egyre jobban megfog ereszkedni főleg ha újra jön a nyár és a kocsiban párás fülledt meleg levegő lesz.
2016. okt. 9. 00:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Most javítottam a feleségem autóján a kárpitot.

Én befújtam ragasztó spray-vel és némi várakozási idő után tiszta kézzel rásimítottam a kárpitot a helyére. Persze először valami nem feltűnő helyen végezz próbát, nehogy a ragasztó oldja a szivacsot.

[link]

2016. okt. 9. 08:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Levétel nélkül nehezen fog sikerülni, a argaasztó meg lehet látszik, foltos marad, stb.

Én kaptam egy egyszerű tippet, gombostűkkel szépen fel tudod tűzni a szivacshoz(szépen oldalról kell nyomni, szinte vízszintesen) a kárpitot. Alig fog látszani.

2016. okt. 10. 12:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. okt. 10. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!