Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy problémát csináltattam...

Egy problémát csináltattam magamnak ami gyakorlatilag semmit se ér. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Vettem 100.000 forintért egy Mazda 121 LX-et, megcsináltattam, legjobb cuccokat vettem bele, mint lengéscsillapító, kitámasztó, fékek, kuplung, rádió, és még sorolhatnám, szóval felújitottam egy autót ahogy illik. Számomra nagy, 300.000 forintot költöttem az autóra eddig. Mint kiderült vagyis az én felfogásom szerint feleslegesen, lett egy 37kw-os ( eddig nem tudtam, hogy az iszonyat gyenge) kezelhetetlen autóm. Ott kezdődik a gond, hogy egyáltalán padlógáznál se tud gyorsabban gyorsulni mint egy megpakolt IFA, picik a tükrei, percekig tart bele tankolni (ugyanis a zárható tanksapkát kellet rá venni, mert olyan környéken lakok, hogy elengedhetetlen a megléte ) mert a tanksapkával iszonyat hosszú időt szívni mire kinyitom, néha már kiabálnak velem a kúton, stb. Ma oda jutottam ,hogy még a kereket se tudom felfújni mert amint ráteszem a pumpát jön ki a levegő és enged a gumi ( másik autónál jó a pumpa)

Egyszóval egy kezelhetetlen, közlekedésre alkalmatlan autót vettem, de ez csak most derült ki. Eladni csak nagyon nagy veszteséggel tudnám, de mivel jó arc vagyok elsőként mondanám el az autó gondjait így esélytelen lenne eladni. Bontóba 12 ezer forintért vennék be. Ami kicsit nagy bukás lenne.

Helyembe mit tennétek?

Ui: nekem amit ráköltöttem nagy pénz mert eü dolgozó vagyok, szóval kérlek titeket ebbe ne kössetek bele, tudom, hogy nagy felelősség volt ezt a lépést megtennem, tudom hibáztam.

2016. okt. 8. 20:47
 1/8 szántóvető ***** válasza:
régen wartburggal,trabanttal stb is elközlekedtek szóval szedd össze magad és ne nyafogj.középre vehetsz nagyobb tükröt,ezen kívül oldalra/hátranézve észlelni tudod a forgalmat magad körül.nem tudom mi a baj a tanksapkával de cseréld ki normálisra.és a gumis átnézi a szelepeket,ki is cseréli ha szükséges.marad a szerény teljesítmény,de azzal együtt lehet élni.esetleg átnézeted injektor szervizben,hátha találnak pár lóerőt.
2016. okt. 8. 21:00
 2/8 szántóvető ***** válasza:
a fúvatótömlő csatlakozóját izomból nyomni kell a szelepre és akkor fel fogod tudni fújni.
2016. okt. 8. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Na, az azért nem 37 kw!

Nem fog megrúgni az aszfalton, mint az a4-esem, de lehet vele közlekedni.

2016. okt. 8. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Nézd ha neked az autó arra kell hogy tudj mivel közlekedni akkor arra tökéletes. Nekem is volt ilyen autóm, nagyapám garázsába porosodott szinte amikor lett jogsim akkor én használtam. Én nekem is ráment 80 ezrem arra hogy az autó normálisan üzemképes legyen és még 50 ezer a kevésbé fontos javításokra. Nekem majdnem 4 évet kiszolgált az autó, igaz pályán nem mentem vele, de mentem már vele nem egyszer nem kétszer egy nap 400 km-ert országúron és igaz lassan gyorsult de legalább ment és ment és nem hagyott ott sehol. Persze nagyon fájt érte a szívem amikor el kellett adjam mert nagyobb, fiatalabb autóra volt szükségem amit szintén imádok, de a Mazdát szívem szerint vissza vásárolnám ha megengedhetnék magamnak 2 autót.
2016. okt. 9. 00:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Ebből csak úgy jössz ki a legkevesebb veszteséggel ha használod ameddig bírod.

Ha most eladod akkor tegyük fel hogy 300-at buktál. Nem tudom mikor vetted de tegyük fel hogy 1 éven belül buktál 300-at.

Ha használod 3 évig és nem lesz különösebb baja akkor 3 év alatt buktál 300-at ami annyira már nem vészes.

Én a helyedben gyűjtenék pénz egy másikra közben. Havi átlag 30-at félrerakva 3 év alatt 1 millió simán összejön. Ezt eladnád és vennél egy kocsit 1 millióért, az átíratásra meg marad pénzed a mostani kocsid eladásával.

Öreg autónál nincs észrevehető értékcsökkenés ha karban van tartva, tehát 100ért elvinnék akkor is ha most is el tudnád adni 100ért.

2016. okt. 9. 09:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Már jó régóta gyűjtöttem erre az autóra,, lehet nem hiszitek el, de 4 évig spóroltam..
2016. okt. 9. 11:08
 7/8 szántóvető ***** válasza:
sejtettem hisz írtad hogy eü-dolgozó vagy.
2016. okt. 9. 11:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Bizony, és én még jattot is kapok. Van aki 10 éve nem tud autót venni és a bérletét is a család veszi meg. De ezek már elvont dolgok, nem ez a kérdés.

Továbbá még várok javaslatokat.

2016. okt. 9. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!