Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » LED-izzó a halogén helyett?...

LED-izzó a halogén helyett? Lesz ennek vajon elég ereje vagy inkább csak nappali menetfénynek jó?

Figyelt kérdés

Látom az Ebayon, hogy már H1, H3 és H7-es izzó formákban is vannak 68 db-os SMD-ledből álló, ha jól emlékszem, összesen 7 W-ot fogyasztó LED-izzók, és az én autómba a tompítottnak H7 kell, szívesen lecserélném energia-spórolás miatt, de az a kérdésem, hogy valakinek van ebben már tapasztalata?

Ha a foncsor jó, akkor ez is adhat olyan fényt, mint egy 55 W halogén vagy azért erre a célra nem igazán jó a LED még egyelőre, és inkább maradjon az csak menetfény meg hátsó fények?

Mit gondoltok? Ha valaki esetleg használ is ilyet már, feltétlen írjon! kösz

(megvallom, én azt mondanám, hogy képtelenségnek tartom, eddigi tapasztalataim szerint azért egy komolyabb halogén lámpát a mai nap még nem tud utolérni fényerőben egy LED-es, de ki tudja, végül is lepődtem már meg párszor LED-es izzók fényerején)

2016. okt. 8. 17:29
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

tyűűű, nagyon el vagy te tévedve ....

normális országokban igen, ill. ma nálunka rendőrségnek igen, de pont szegény mentők kénytelenek egy az egyben ugyanazt "tákolni" utólagosan, nincs semmiféle megerősítés, dupla aksi főleg nincs (tudom, papír szerint van, ezt írtam is, de a gyakorlat más). kivéve ez alól a legújabb sárga rohamok, ott már van némi profizmus, de sokkal jobbra azok se sikerültek.

és már hogyne lehetne egyedi igény szerint átalakítani? természetesen teljesíteni kell a normákat, decibelt egyebeket, de attól még a szabályokon belül már miért ne lehetne? honnan veszed ezt?

2016. okt. 9. 17:20
 22/24 anonim ***** válasza:

Innen:

-6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti jármővek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről [Megkülönböztető lámpára és figyelmeztető lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek (66§)]

-59/2010. (OT 33.) ORFK utasítás a megkülönböztető és figyelmeztetőjelzést adó készülékek felszerelése és használata engedélyezésével, illetve ellenőrzésével összefüggő rendőri feladatokról

-12/2007. (III. 13.) IRM rendelet a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól

[link]

2016. okt. 9. 18:27
 23/24 A kérdező kommentje:

értem. és feltételezed h ezeket nem ismerem ... aha, jó. sztem hagyjuk, de mint említettem, kicsit a gyakorlatot is nézd.

egyébként mondok neked egy életszerű példát: miközben újraélesztünk fenn a 10-ediken, azt mondjuk h hát bocsánat de letelt az 5-8 perc, és be kell fejeznünk, mert leszívja az aksit a kéklámpa, úgyhogy ennyi volt. mert ugye sokszor ez lenne a realitás, és akkor van két választás: vagy kéklámpa nélkül állunk éppen ahol tudunk aztán szidják a felmenőinket, mert dugó lesz, nem tudnak elmenni stb vagy szépen keresgélünk egy szabad parkolót valahol a környéken, aztán majd csak felérünk egyszer. addig meg imádkozzon mindenki ...

Komolyan, hihetetlen vagy, de most ez viszi a pálmát, hogy belinkelted ezeket a rendeleteket :)

2016. okt. 9. 18:56
 24/24 A kérdező kommentje:
jaa most nézem, dnd .... akkor oké, nincs több kérdés, már érthető az értetlenkedés.
2016. okt. 9. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!