Gond, ha különbözőek a DOT számok a gumin?
Vásároltam 4 db Good Year UG9 gumit. Rendeléskor direkt kértem, hogy idei és minél újabb gyártású gumikat szállítsanak ki. Ehhez képest kaptam 4 db tavalyi gyártású gumit 3 különböző gyártású időponttal (DOT számok: 2 db 2415, a másik kettő 2815 és 3815).
Szerintetek érdemes reklamálni?
Nem katasztrófa, hogy több mint egy évesek a gumik, de akkor is...
Az pedig, hogy különböző időpontban gyártották őket talán még kevésbé gond, de akkor is...
Reklamálhatsz, de nem sokat ér.
Bő egy éves gumikról beszélünk, amelyek null kilométeresek.
Normál használat mellett, hamarabb fognak elkopni, mint elöregedni.
(A gyártó és forgalmazó, meg szerintem nem is tudja teljesíteni a kérésed. Vagy ha ezt tudnák teljesíteni, akkor horror áron jó sok várakozási idővel tudnál rendelgetni ilyeneket. Én nem problémáznék rajta a helyedben.)
az apróbetűs részben benne van, hogy a 2015-ös évben bármikori lehet a DOT, 2016-hoz képest egy évesnek számít.
Amúgy ez egy ismert, jóminőségű gumi típus, értelmetlen 15 hetes eltérés miatt reklamálni.
Az egy évvel korábbi gyártás bőven belefér a kereskedelmi etikettbe.(pláne ilyen jó gumi esetén)
A gyártók ajánlása szerint a téli gumik maximum 8 évig jók. (A noname gyártójú olcsó gumik is 6 évig.)
Ehhez képest az az egy év különbség nem sok. Legfeljebb nem 8 hanem helyette 7 év múlva cseréled. De az is lehet hogy pár év alatt úgyis elkoptatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!