Turbó dízeles autóknál (kézi váltós) miért kell benyomni a kuplongot leállításkor?
Figyelt kérdés
#Tdikuplung
2016. okt. 5. 19:22
1/9 anonim válasza:
Nem kell benyomni. :] Max akkor ha nem akarod behúzni a kéziféket, és inkább sebességben hagyod. De az nem függ attól hogy dízel-e vagy sem.
Egy turbó dízeles autó tulajdonos
2/9 anonim válasza:
Benzinesnek is jobb így.
Sokkal kisebb pofont kap a lendkerék, kuplung, motor, meg minden, ha szét van választva a hajtáslánc, magyarul be van nyomva a kuplung. Jobb, ha ez reflexszerűen kialakul benned, hogy kuplungot mindig benyomod indításnál és leállításnál is, függetlenül attól, hogy milyen autó.
3/9 anonim válasza:
Vannak ilyen lendkerékkímélő gondos gazdik által terjesztett tévhitek. Csinálják ha ettől nyugodtabbak.
De tömény hüleség.
5/9 anonim válasza:
Nem kötelező, de kíméled vele a gépet, ahogy a 2-es leírja. Én benzinesnél is kinyomom. Sőt indíani is kinyomott kuplunggal szoktam, hogy az önindítónak minél kisebb tömeget kelljen mozgatnia.
6/9 anonim válasza:
5
Akkor írd már le mitől okoz ez kíméletet.
Ha tudod.
7/9 anonim válasza:
Nem vagyok gépészmérnök, de szerintem a kettőstömegűnek leállításkor illetve beindításkor se tesz jót ha még a váltót (nehezéket) is meg kell forgatnia illetve az tehetetlenségét le kell csillapítani(leállításkor).
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. okt. 6. 17:57
9/9 anonim válasza:
Ki az aki eleve nem úgy állítja le? Ki az aki még előtte üresbe rakja és felengedi, hogy utána leállítsa? Persze van ilyen helyzet tudom, de a 99%-ban odaérek, leállítom, kiugrok a kocsiból metódusnál senki nem csinálja így, bár aztán ki tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!