Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha a féktárcsát...

Mi történik ha a féktárcsát az előírt alá koptatom?

Figyelt kérdés
A gyárilag előírt vastagság 10mm, ma láttam egyet kb. 6 lehetett csak.
2016. okt. 5. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Láttam már olyat, hogy egy erősebb fékezésnél leszakadt a karima a féktárcsa agyrészéről. Mivel azon az oldalon a fékhatás megszűnt, rommá törték az autót.
2016. okt. 5. 18:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem felel meg a hozzá fűzött elvárásoknak.

Mivel vékony,így teljesen más lesz a fékbetétek helyzete,folyamatosan jelezni fog a rendszer hogy kevés a fékfolyadék,a tárcsa a kisebb átmérő miatt jobban fog melegedni,idővel elkezd ütni majd,amitől minden fékezésnél remegni és rázni fog,nagy sebességnél meg el is törhet a tárcsa.

2016. okt. 5. 18:14
 3/10 anonim ***** válasza:
De normális esetben amúgy az történik, hogy elmész a szervizbe és lecserélteted. (Legalábbis én azt nehezen tudom elképzelni egy épeszű emberről, hogy megvárja, még fékezés közben összetörik a tárcsa, és neki megy valaminek.)
2016. okt. 5. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:
A pénztelenség az oka sokaknál,nem pedig a nemtörődömség.
2016. okt. 5. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:

> „A pénztelenség az oka sokaknál,nem pedig a nemtörődömség.”

Akkor ott a BKV, az olcsóbb, mint az autó. Ráadásul biciklizni is lehet, az gyorsabb is. Különösen a reggeli csúcsban. Ott sokkal. (De biciklin is tessék karbantartani a féket! 2000 forint két pár fékpofa, előre, hátulra.)

2016. okt. 5. 18:33
 6/10 anonim ***** válasza:
(Sajnos, azoknak pedig tényleg szívás, akiknek vidékről kell bejárni egy aránylag távoli városba, akkor tényleg lehet, hogy nem alternatíva a tömegközlekedés/bringa. Tőlük bocsánat, ha nagyon leteremtettem őket az előző hozzászólásban.)
2016. okt. 5. 18:35
 7/10 anonim ***** válasza:

A pénztelenség sajnálatos dolog, és sajnos nem értenek

hozzá annyira, hogy tudják, ez az életükbe is kerülhet.

Mindig azt mondtam, egy kocsin 2 dolog legyen jó:

Fék és gumik! A többivel már meg lehet alkudni, de

ezeknek mindig normális állapotban kell lenni.

2016. okt. 5. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Aki a féken akar sporolni az meg is erdemli a sorsat!
2016. okt. 6. 08:18
 9/10 anonim ***** válasza:
De akin átgázol, az nem feltétlenül…
2016. okt. 6. 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:

# 7-essel teljesen egyetértek.

Én még azt se tudom elviselni a 11 éves autómon, ha egy kicsit nyikorog a hosszbordás szíj. Azonnal cserélem. Nemhogy szétrohadt, elkopott fékekkel járjak!

Gumiból se vennék soha használtat. Most cseréltem gumikat tavasszal, 120.000Ft volt a szett, de megvettem, mert nem ezen fogok spórolni. Pedig mielőtt valaki azt hinné, nekem sincs annyi pénzem, mint a szemét.

2016. okt. 6. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!