Simson Schwalbe (Star blokkos) recsegő váltó, mi az ok és a megoldás?
Sziasztok! Van egy Star blokkos Simson Schwalbe-m, aminek a váltója recsegve vette a kettes sebességet. Elvittem szerelőhöz emiatt, aki elmondása szerint sok mindent kicserélt a blokkban. A motort csak otthon próbáltam ki (utánfutóval vittem, hoztam, megbíztam a szerelőben). Aztán leizzadtam, mert a kettet ugyanúgy recsegve vette, ráadásul kidobálta az egyest és a hármast. Ez volt szombaton, ma már nem is veszi az egyest, a kettest pedig rossz hallgatni, olyan reccsenéssel veszi be. A szerelő meg a telefont nem veszi fel persze. Valaki tudja a megoldást a problémára?
Előre is kösz.
Az első fokozat szekunder fogaskerekét be lehet fordítva szerelni, és akkor nincs egyes!
A recsegő váltást a kuplung hibája vagy a váltó határoló elállítódása okozhatja. (Blokkon felül a két lekontrázott csavar) Esetleg még a mechanika kopása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!