Magyarországon tényleg ilyen idősek a téli abroncsok?
számít? ha tehetem újat veszek
használt szart sem ér.
max 4-5 éves abroncsot tennék fel, ha nem tudnám megvenni az újat
Nálunk még mindig elég sokan nem vágják ezt a témát. Pl utolsó válaszóló írásából jól látszik, hogy léteznek ilyen emberek, akik felrakják nyárra a téli gumit. Egyrészt abnormális baromság, mert nem tapad jobban nyáron a 60 fokos aszfalton a lágy téligumi, csak sokan ezt hiszik. Meg mondjuk lesz@rják, hogy tönkrevágják a gumit, de emellett balesetveszélyes is. Íródott már erről pár cikk, de ez van.
Nekem három éves a téli gumim, de keveset megyek vele, kb 4-5ezer km lehet benne. Kopni még nem sokat kopott, szinte új. Viszont állásban is tönkremennek, ezért kb 8 év a maximum, amíg lehet használni. Én úgy vagyok ezzel, hogy ennyi pénzt ki tudok gazdálkodni kb 6évente, ezért ezen nem spórolok.
Régen nem volt téli gumi, tehát nyárival is lehet menni télen, nyilván. Aki nem teheti meg, az ne tegye. De a legrosszabb megoldás, amikor a meghajtott kerékre raknak csak téli gumit. Rosszabb, mintha mind a 4en nyárit hagynának, mert a kocsi eleje másképp viselkedik, mint a hátulja, ezért balesetveszélyes. Mégis sokan így tesznek.
Újabban fennhagyom a télit, nem cserélgetem. Tartalékban van felnire szerelt télim, baromi drága volt annak idején, de jóminőségű. Kellően le vannak kezelve, tartalékban várják, ha valamiért be kell ugrani.
Olyan mondja, hogy agyrém a télit nyáron is használni, aki inkább javasolja a nyárit télen is, csak jó legyen..Télen a nyári életveszélyes. Pláne itt a hegyen a XII. kerületben.
A szolgálati kocsijaimon sem cseréltem a télit. Soha nem okozott meglepetést...sőt esőben a legjobb.
Amúgy tényleg idősek a téli abroncsok, főleg aki csak 3-4 hónapot használja.
A nyári: 225/45 R17, 2 éves (tavasszal lesz 3) profilmélység kb. 4 mm elől, 5 hátul, Barum Bravuris 3HM
Téli: 195/65 R15, kb 2 éves, tavaly januárban raktam fel. Futott másfél szezont fél szezont, ami nálam lehetett vagy 28-30.000 km
sok éve vettem használt téli szettet(michelin)jó áron,de már akkor be volt repedezve.akkor még fogalmam sem volt róla hogy gondot okoz az öregedés a guminál.most szerencsére megtehetem hogy új szettet vegyek ha úgy adódik úgyhogy használtat nem tennék fel.de az öregedés csak egy dolog:sok a külföldről behozott,karambolos autóról leszedett gumi amin lehetnek kívülről nem látható harci sérülések.
egyébként amit olvastál az csak gyenge becslés,ne is törődj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!