Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon tényleg ilyen...

Magyarországon tényleg ilyen idősek a téli abroncsok?

Figyelt kérdés
azt olvastam,hogy Magyarországon nagyon nagy létszámban 8-10 éves az abroncsok életkora.Nektek hány éves a téli és milyen kocsin?Milyen profilmélységgel?Hány éves abroncs az amit már biztos,hogy nem tennétek fel?
2016. okt. 3. 22:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

számít? ha tehetem újat veszek

használt szart sem ér.

max 4-5 éves abroncsot tennék fel, ha nem tudnám megvenni az újat

2016. okt. 3. 22:47
 2/20 anonim ***** válasza:
Botrányos. Dolgoztam pár évet ebben az iparban. Iszonyatos állapotban vannak. Nem csak a téli. A nyári is. Télin felesleges profilmélységet méregetni. Ideális esetben közel sem kopnak annyira mint a nyári társaik, de el vannak öregedve, kívannak keményedve.
2016. okt. 3. 22:59
 3/20 anonim ***** válasza:
51%
0,0 mm-re futtattam most nyáron a 2006-os télieket. Jelenleg 6000-ret futott '13-asok vannak fent, egyelőre még puha, mint a gumicukor. Aztán majd kapja ez is a nyári szezont, meglátjuk, hogy bírja. :D
2016. okt. 3. 23:03
 4/20 anonim ***** válasza:

Nálunk még mindig elég sokan nem vágják ezt a témát. Pl utolsó válaszóló írásából jól látszik, hogy léteznek ilyen emberek, akik felrakják nyárra a téli gumit. Egyrészt abnormális baromság, mert nem tapad jobban nyáron a 60 fokos aszfalton a lágy téligumi, csak sokan ezt hiszik. Meg mondjuk lesz@rják, hogy tönkrevágják a gumit, de emellett balesetveszélyes is. Íródott már erről pár cikk, de ez van.

Nekem három éves a téli gumim, de keveset megyek vele, kb 4-5ezer km lehet benne. Kopni még nem sokat kopott, szinte új. Viszont állásban is tönkremennek, ezért kb 8 év a maximum, amíg lehet használni. Én úgy vagyok ezzel, hogy ennyi pénzt ki tudok gazdálkodni kb 6évente, ezért ezen nem spórolok.

Régen nem volt téli gumi, tehát nyárival is lehet menni télen, nyilván. Aki nem teheti meg, az ne tegye. De a legrosszabb megoldás, amikor a meghajtott kerékre raknak csak téli gumit. Rosszabb, mintha mind a 4en nyárit hagynának, mert a kocsi eleje másképp viselkedik, mint a hátulja, ezért balesetveszélyes. Mégis sokan így tesznek.

2016. okt. 3. 23:44
 5/20 anonim ***** válasza:
Én régi Suzkára tavaly novemberben vettem használt gumikat, jó állapotban. Csak helyben használtam nagyobb részben, heti 10 km-t. Tavaszra ki voltak repedezve, szerelőm mondta, hogy élet veszélyes. Hiába volt jó állapotban, végig néztem, rá van írva, hogy 2001-ben gyártották őket... a nyarat még szerencsére kihúztam velük, nem rég dobáltam el őket, vettem újakat.
2016. okt. 3. 23:47
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is keveset megyek vele, ezért van fent egyfolytában. Elöregedne mire elhasználnám. Egyébként még mindig jobb a téli gumi nyáron, mint fordítva.
2016. okt. 3. 23:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Újabban fennhagyom a télit, nem cserélgetem. Tartalékban van felnire szerelt télim, baromi drága volt annak idején, de jóminőségű. Kellően le vannak kezelve, tartalékban várják, ha valamiért be kell ugrani.

Olyan mondja, hogy agyrém a télit nyáron is használni, aki inkább javasolja a nyárit télen is, csak jó legyen..Télen a nyári életveszélyes. Pláne itt a hegyen a XII. kerületben.

A szolgálati kocsijaimon sem cseréltem a télit. Soha nem okozott meglepetést...sőt esőben a legjobb.

Amúgy tényleg idősek a téli abroncsok, főleg aki csak 3-4 hónapot használja.

2016. okt. 4. 06:20
 8/20 anonim ***** válasza:

A nyári: 225/45 R17, 2 éves (tavasszal lesz 3) profilmélység kb. 4 mm elől, 5 hátul, Barum Bravuris 3HM

Téli: 195/65 R15, kb 2 éves, tavaly januárban raktam fel. Futott másfél szezont fél szezont, ami nálam lehetett vagy 28-30.000 km

2016. okt. 4. 07:56
 9/20 anonim ***** válasza:
A téli szettemet tavaly vettem, úgyhogy az még zsír. A nyári szettem DOT száma viszont 2004-es... Igen, tudom, potenciális gyilkos vagyok, de lehet hogy még a következő nyarat is megcsinálja, mert van még profilmélység. Meglátjuk. Ahogy keményedik a gumi annál nehezebben kopik. És alig repedezik szerencsére.
2016. okt. 4. 08:40
 10/20 szántóvető ***** válasza:

sok éve vettem használt téli szettet(michelin)jó áron,de már akkor be volt repedezve.akkor még fogalmam sem volt róla hogy gondot okoz az öregedés a guminál.most szerencsére megtehetem hogy új szettet vegyek ha úgy adódik úgyhogy használtat nem tennék fel.de az öregedés csak egy dolog:sok a külföldről behozott,karambolos autóról leszedett gumi amin lehetnek kívülről nem látható harci sérülések.

egyébként amit olvastál az csak gyenge becslés,ne is törődj vele.

2016. okt. 4. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!