Golf 5 1.9. PDTDI vélemények?
Autóvásárlás előtt állok,eddig az 1.6 benzin volt a cél,de olvastam hogy hogy az 1.9 pdtdi nek jobb a fogyasztása.
De egy kicsit félek a pdtdi-től,mivel sokat lehet hallani hogy a pd elem elég drága ha elromlik.
Véleméynek? Max 170 ezer kilométer állásu autót vennék!
Turbóval szokott baj lenni?
Ha egy Pd elem elromlik,akkor az összeset cserélni kell?
Egyenként lehet cserélni a pdelemet, de általában vagy a tömítés öregszik el vagy az elektronikus kábele adja meg magát. Nekem 1.9pdm van igaz a régebbi euro3-as generáció (golf4), de 350e km nél sincs még baj vele, bontatlan a motor és a hajtásrendszer.
Ha a pd elem dárga, akkor a CR rendszer pedig horror árú.
(1magasnyomásúból veszel kb 4x4db pd elemet, vagy egy porlasztó árából 4db pd elemet, ez pl egy 320d áraihoz viszonyítva)
Én úgy számoltam hogy kb havonta 400 km mennék vele,max egy kicsit több,és ezért nem tudom hogy megéri e dizelt venni.
Szóval ha vennék kb egy 170 ezer kmt futott autót,és azt használnám 10 évig.
Olvastam olyat ha a tulaj valami szar olajat,meg gázolajat használ akkor előbb tönkremehet.
Most lehet hogy veszek egy autót,és kiderül hogy nem jol bántak vele,akkor én szívok
Köszönöm!
Igazábol csak a fogyasztás miatt gondolkodtam el a dizelbe
#5 " hanem a 102 lovas 8 szelepest, ami egy szintén nagyon megbízható konstrukció, a világból kivisz és ott biztosan nem kell olyan költségesebb kiadásokra számítanod"
Kivéve akkor ha szét van hajtva és 1000km alatt megeszik 1l olajat. (és azért többségük legalább egy 0,7dl megeszik)
7
Ami annyi olajat enne amit irsz az durván köpné a kék füstöt, akkor:
1 nem muszály megvenni, keresnék másikat
2 ha az autó egyébként nagyon szép akkor megvenném és kicserélném a szelepszárszimmeringeket+dugattyúgyűrűket, elenyésző költség egy dízel javításához képest és megint sokáig jó lesz.
Nekünk 2006-os Jetta van a családban, BXE motorkódos. Használtan vettük, évi tizenöt ezret megy csak pályán (városba másik kocsi van).
Fogyasztása az elmúlt 100.000 km-en 5,5 liter volt átlagosan. Az előírt szervizeken kívül csak EGR szelepet, izzító gyertyákat és kis-hűtőventit kellett cserélni, ezzel megbízhatónak mondanám.
Állìtólag a 2007es BXE motorokat érdemes kerülni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!