Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kisautót nőnek max 1,5-millióig?

Sziklay kérdése:

Kisautót nőnek max 1,5-millióig?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Feleségem 15-éves Puntóját lecserélnénk valami fiatalabbra. Teljes a káosz a fejünkben, mindenki mást mond és ajánl. Kisautó benzinmotorral klímával 5-ajtóval. Második autó lesz, főleg vidéki városban használva.A keret úgy 1,5 millió. Szóba jött D-corsa, Swift, Polo, újabb C3, Clio...

Mit ajánlanátok?

2016. okt. 3. 14:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nekem Corsa D-m van. 1.2-es, benzines. Nagyon meg vagyok vele elégedve. 5 évesen vettük. Ha fiatalítok, akkor is ilyet szeretnék majd újabb kiadásban.

Én is városban használom naponta, időnként hosszabb távokra. Kényelmes. Általában egyedül megyek vele, de volt már úgy is, hogy tele volt, akkor is mindenki normálisan elfért.

2016. okt. 3. 14:49
 2/14 anonim ***** válasza:

Szia! Én a Cliót kapásból kilőném.

A D-Corsa az jó választás,bár a fogyasztását tekintve magas,de még viszonylag tűrhető.

VW Poloból melyikre gondoltatok?

A Swift annyiból jó, hogy minden bokorban van hozzá alkatrész,és fenntartani is viszonylag olcsó.

Citroent se szívesen vásárolnék,ugyanabból az okból kifolyólag,amiért cliot sem.(mivel autóiparban dolgozom,és a legtöbb hiba a francia autókkal van,de lehet csak nálunk jönnek ennyien..)

Szóval az én rangsorom: 1.Suzuki Swift 2.Opel Corsa D 3.VW Polo

De mindenképpen nézzétek meg,hogy a ti igényeiteknek melyik felel meg a leginkább,aztán vessétek össze,hogy melyikkel jönnétek ki a legjobban.. a külső az legyen másodlagos szempont, a biztonság fontosabb!

2016. okt. 3. 14:49
 3/14 A kérdező kommentje:

Másodiknak:

Köszi a választ, igazából a feleségem igyekszik választani külső alapján én meg próbálom terelgetni műszaki tartalom és józan érvek segítségével. :) Meglepő, hogy mikor keresni kezdtünk, akkor messze Polo volt első helyen, mert van egy kis VW mánia a családban (majd olvasgattam a pronlémás motorokról és szembesültem a túlárazásal) Corsa sehol se volt Opelsége miatt (túlsúly, stb) de annyi jót olvasok róla és még asszonynak is tetszik. Suzuki tűnik a józan választásnak ár és alkatrész szempontból is, de a belső tere elég taszító. Mindenesetre minden józan érv jól jön és beépül a továbbiakra.

2016. okt. 3. 14:58
 4/14 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Köszi neked is a választ! Nem lomha az 1,2-es motorral a Corsa? Igazából a 80-lovas Puntó a kiindulásai alap, nem szeretne lomhábbat a párom. Nem lóerő a lényeg, hanem az érzet. Messze nem versenyzésre kell, csak használható legyen városi forgalomban, ráadásul többnyire csak egy személlyel.
2016. okt. 3. 15:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Miert akarjatok amugy lecserelni a puntot?
2016. okt. 3. 15:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Mert 15-éves lett.

Nincs vele baj, de most még ér valamit.

2016. okt. 3. 15:50
 7/14 anonim ***** válasza:

4: Városban nem hiszem, hogy ki lehetne használni egy igazán erős autót. Max. úgyis 60-nal lehet menni. Nem kell nagy előzéseket végrehajtani.

Hetente egyszer megyek hosszabb távra, akkor sincs gond. Ismerem az autót, így tudom, hogy milyen előzést vállalhatok be. De nem lomha.

Szerintem inkább vezetési stíluson, technikán is múlik, hogy ki mennyire képes egy autóval.

Egyébként ha lehet, akkor nyilván erősebbet válasszatok. Ha lecserélem, akkor én is 1.4-est fogok, mivel árban akkora nagy különbséget nem látok. Szóval miért ne :)

2016. okt. 3. 15:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha nincs vele gond en a helyedben nem adnam el!A 80lovas punto tokeletes kompromisszum!Mondhatni megy is,cserebe alig eszik!Szög egyszerű filleres technika!Max a rozsdasodasra kell odafigyelni!

"most még ér valamit"...jó esetben is max 5kilót!En a helyedben azt az egy millát masra koltenem!De te tudod!

2016. okt. 3. 15:55
 9/14 anonim ***** válasza:

kérdező:

a mopst még ér valamit egy-két év múlva kb. ugyanannyi pénzt fog jelenteni. Ha veszel egy 1.5 milliósat, akkor arra majd költhetsz is egy kicsit és szépen megy majd le az értéke. ha meguntátok a Puntót, vagy modernebbet akartok, akkor érthető, vegyetek egy Honda Jazz-t pl. vagy mondjuk egy újabb Puntot. De érdemes megfontolni a cserét.

2016. okt. 3. 15:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Másfél millióért már lehet válogatni.

Toyota Yaris?

2016. okt. 3. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!