Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mit tartotok még jó/tűrhető...

Ti mit tartotok még jó/tűrhető fogyasztásnak egy autónál?

Figyelt kérdés

2016. okt. 1. 09:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Haverom úgy 1,5 hónapja vett egy MK3 1.8 Mondeo kombit ( boccs Turniert xD ), facelift előtti asszem 110 lovast. Országúton meglepően jól fogyaszt.

Egy tripet mértünk teletanktól teletankig, 183,9km-t mentünk 90% országút 10% város, 100-110 közötti tempóban, klímával 2 fővel 28-29 fokban:

[link]

13,24 liternél kattant le a pisztoly ( ugyanazon a kúton, ugyanazzal a pisztollyal tankoltunk lekattanásig).

Ha más mondja ugyanezt én tuti nem hiszem el. Ha jól sejtem az húzta le a fogyasztást, hogy az 1.8 alatt viszonylag hosszú váltó van. Csak helyben azért ennél minimum 1,5 literrel több lesz a fogyasztás.

2016. okt. 1. 14:58
 12/20 A kérdező kommentje:
10-es: Miért, olyan gyakoriak a meghibásodások ennél a kocsinál?
2016. okt. 1. 15:49
 13/20 anonim ***** válasza:
Minden 10+ éves kocsinál kell költeni szervizre. Bár ezek a Mondeok viszonylag egyszerűek, de ebben is van EGR ami idő után kuka ( másik Mondeos ismerősöm járt nemrég így 2.0-val), a klímakompresszorokkal is szokott lenni gond, hajlamosak rohadni is... :)
2016. okt. 1. 15:55
 14/20 anonim ***** válasza:

"Igen ám, de én annak a Mondeonak a külsejébe szerelmes vagyok."

Akkor meg ne foglalkozz a fogyasztással. A szerelmének mindent megad az ember.

2016. okt. 1. 16:09
 15/20 anonim ***** válasza:

12

Nem, nem úgy értettem, hogy gyakoribb lenne mint más típusoknál.

2016. okt. 1. 16:26
 16/20 anonim ***** válasza:

6 liter fölött autópályatempónál vagy városban már húzom a a számat.

De hozzá tartozik, hogy dízelem van, amit ha taposok se fogyaszt sokkal többet.

Egy 200+ lóerős benzines gépnél nem lehet ilyen fogyasztást elvárni. De egy ilyen autó nem is a spórolásról szól.

2016. okt. 4. 18:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Továbbá ha képpel is kell illusztrálnom, akkor: [link]

De ez mondjuk a másik véglet, mikor tojás van a gázpedál alatt. :)

2016. okt. 4. 18:21
 18/20 anonim ***** válasza:
nekem volt egy évig egy 2001-es Mondeom, 1.8-as motorral. nekem az erősebb, 125 lóerős volt, szerettem, jól ment és tényleg nem fogyasztott sokat. Városban ugyan nem sokat mentem vele, de ha jól olvasom, a kérdező sem ott akar pöfögni vele. Szóval nem a fogyasztás viszi majd el a sok pénzt, hanem ahogy írták, az esetleges karbantartás. Egyébként nem problémásabb, mint bármelyik másik gyártó modelje, de ezt a rozsda szokta támadni, arra figyelni kell. Arra figyelj, hogy ezek közt sok a lerúgott darab, a km óra állása pedig szintén magas lehet, hiszen ez egy nagy és kényelmes utazóautó.
2016. okt. 5. 08:53
 19/20 A kérdező kommentje:
7-800 ezerért már lehet kapni normális állapotút?
2016. okt. 6. 16:32
 20/20 anonim ***** válasza:
hasznaltauto.hu
2016. okt. 7. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!