Milyen gyakran és hány km-enként szükséges az olajcsere?
No, aki nem hiszi, tessék, itt van, lementettem egy képernyőképet és bekarikáztam pirossal a lényeget:
Én nem azt mondom, hogy ne pontozzanak le. Pontozzanak nyugodtan, általában le is pontoznak más témákban, mert eltérő véleményen vagyok mindig a többséggel, de amikor tényleg jószándékból azt írom le, ami tény, akkor nem értem a lepontozást. Miért akarunk kics*szni szegény kérdezővel és a rosszat elhitetni vele?
Bármelyik talpraesett, tapasztalt esetleg úgy mondom, hogy tényleg hozzáértő szerelőt megkérdezel mindenki azt fogja mondani, hogy 10k km vagy évente. Ez tény. Az 50k km-es periódust remélem sokan valaki kipróbálja a saját autóján és utána osztogassa itt a tanácsokat! :)
Elég csak a képeket itt megnézni:
#12-es nem értem mért velem vitatkozol és mért nekem címzed ezeket.
Mint ahogy írtam, soha senkit nem pontoztam le ebben a kérdésben és egyet is értek, eddig is egyet értettem, azokkal,amiket írtál.
Az 50.000km-es periódust ahogy eddig is írtam marha eltúlzottnak tartom. Az a pár liter olaj megy a szűrő nem olyan horribilis összeg, hogy amiatt komoly műszaki gondokat kellene kockáztatni, főleg egy modern turbós motornál.
A gyártó a kezelési útmutató szerint ajánl 50.000km-t az autómra. Ez erre az adott márkának az adott típusára vonatkoztatja. Olyanról szó nincs hogy ez általánosságban az összes autótípusra igaz lenne. Azt is kiköti, hogy milyen minőségű olajjal ajánlja ezt az intervallumot. Arról megint csak szó nincs hogy a 20w-50-es jó kis ásványi Bontonddal kéne elmenni 50.000km-t.
De még egyszer, mielőtt félreértesz és megint velem kezdesz el hadakozni: Soha nem húztam el az olajcserét 50.000km közeléig sem, sőt még csak a feléig sem. Még erre az adott autótípusra vonatkozóan sem. És soha nem is ajánlottam másnak sem ilyet. Használattól függően 8-15ekm / 1év és csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!