Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell tompított?

Mikor kell tompított?

Figyelt kérdés
Nappali menetfényes autóm van, de nem gyári, így nincs automata kapcsoló tompított és menetfény között. Nem szeretem fölöslegesen égetni a lámpákat, így megpróbálom mindig kitolni az utolsó pillanatig a tompítottak felkapcsolását. Mikor szükséges ez alapesetben, órához/napszakhoz van kötve, vagy kb. mikor már látom az izzók fényét az úton, tehát szürkületet követően?

2016. szept. 29. 20:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Utálom ez a spórolósdit, mikor korom sötétben jön a gyökettő a házilagos DRL-jével és azt hiszi hogy tökéletesen látható, hisz ott világít a szentjánosbogár az autón. Az hogy ő nem lát semmit ami 5 méternél messzebb van az nem érdekli, de menőnek érzi magát mert LED-es technikában ül...
2016. szept. 30. 08:52
 12/16 anonim ***** válasza:

13%-ra lepontoztatok :D

hát jó,pedig én elég jól látszom a szép fehér fénnyel(ráadásul csak lakot területen kívül kellene kapcsolni tompítottat mert nem kötelező belül,de én ott kapcsolom a ledeket,de azért pontozzatok csak le :D Pedig tele a város olyanokkal akik szürke kocsijukkal szürkületben semmilyen világítást nem kapcsolnak...

gyorsan kerestem a neten összehasonlítást és tényleg ekkora a különbség minimum nálam.

[link]

2016. szept. 30. 10:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Én meg a motor indítás után azonnal kapcsolom a tompítottat,mindegy hogy verőfényes napsütésben délben,vagy homályban este.

Mennyivel egyszerűbb,mint azon gondolkozni folyamatosan hogy na most milyenek a látási viszonyok,meg most ez épp lakott terület-e vagy sem.

Ég mindig amikor jár a motor,és levan a gond örökre.

2016. szept. 30. 13:26
 14/16 anonim ***** válasza:
nekem is így volt,míg el nem olvastam hogy hány órát bírnak a 11E FT os izzópárocska.Nekem is mindig világít a helyzetjelző led,erős fénye van,jól látni.Viszont mikor már sötétedik akkor észrevenni hogy nem a tompított világít szóval nem kell rajt gondolkodni.
2016. szept. 30. 14:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem ilyennel nincs gondom,95-s projektoros fényszóró,ha ki is ég 5 évente,akkor kinyitom a kesztyűtartót,kiveszem az 500ft-os izzót és kicserélem 1 perc alatt.
2016. szept. 30. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:
az 500FT os tökéletes városba,faluk közötti erdős szakaszon jól jön a fényerő,gyertyafénnyel nem látod meg ha esetleg az út szélén van egy vad
2016. szept. 30. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!