Fordulatszám ugrálást alapjáraton okozhatja rozsda a tartájban?
Figyelt kérdés
A szóban forgó autó egy 2001-es 1,0-ás Corsa C. 1-2 napja vettem észre, hogy furcsán jár a motor. Amikor megállok leesik a fordulat 500 alá majd felugrik 1000 fölé. Nemrég töltöttem tele üzemanyaggal, tele nem volt amióta megvan, meg talán azelőtt is sokat állhatott mivel Német behozatal. Az én feltételezésem az hogy az üzemanyag lemosta a rozsdát a tartáj faláról es valamit eltömit. Ez lehetseéges? Egy üzemanyag szűrő csere megoldhatja a problémát? A válaszokat előre is köszönöm.2016. szept. 29. 16:54
1/2 anonim válasza:
ha csak az alapjárat rendetlenkedik, de menet közben gázadásra nem akad, mekeg akkor az alapjárt gond
Az opelokban az alapjárati léptetőmotor szeret elkoszosodni, illetve megdögleni.
Egy tisztitás sokszor megoldja, de van hogy cserélni kell
Ha a benzin szűröd lenne elkoszolódva nagyon akkor nagy gázadáskor jelentkezne hiba nem az alapjáratnál.
2/2 A kérdező kommentje:
Bocs, azt elfelejtettem emiliteni hogy volt egy pillanat amikor megvolt rendessen az alapjárat de nem birtam gázt adni, nem reagált. Leállitottam a motrot majd újragyujtottam, felpörgettem egy kicsit (plafon fordulat) majd azután jónak tünt, de igy is kicsit ugrál.
2016. szept. 29. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!