Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van a villamosnak...

Miért van a villamosnak elsőbbsége?

Figyelt kérdés
Volt a KRESZ vizsgán egy kérdés, amit nem értettem. A kis mozgóképen haladt a személyautó egyenesen, vele szembe jött a villamos és jobbra kanyarodott. Ilyenkor úgy tanultuk, hogy az autónak van elsőbbsége, a vizsgán pedig a villamos volt a jó válasz.
2016. szept. 26. 23:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy a mozgóképen nem látszott az autó irányjelző visszajelzőjén, hogy balra villog? (Zöld visszajelző)

Mert akkor is elsőbbsége van a villamosnak, ha szemből érkezik és mindketten balra (magatokhoz képest) kanyarodtok.

[link]

2016. szept. 27. 08:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Mert csak. Egy helyzetben nincs elsőbbsége a villamosnak. Mégpedig ha az úttest közepéről fordul jobbra, akkor ha nincs más közúti jelzés akkor el kell engednie a mellette egyenesen továbbhaladó járműveket.
2016. szept. 27. 08:52
 13/19 anonim ***** válasza:
2016. szept. 27. 11:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Ezért hasznos ha belelapozol a kresz könyvbe.
2016. szept. 27. 11:40
 15/19 A kérdező kommentje:
Néztem az irányjelzőt is. Egyenesen ment az autó.
2016. szept. 28. 13:28
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves citromost!

Nem értem, miért raktad ki azt a honlap oldalt, mert azokkal a szabályokkal én is tisztában vagyok, hiszen bele szoktam lapozni a KRESZ könyvbe ahogy írtad,ezért is kérdeztem meg ezt az esetet amit kiírtam, hátha valaki tud segíteni, elmagyarázni.

Ezért jó ha végig olvassuk az összes kommenteket, mielőtt hozzászólunk valamihez.

2016. szept. 28. 13:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Végigolvastam, attól még nem volt elsőbbsége. Valamit benéztél vagy kihagytál.
2016. szept. 28. 14:10
 18/19 anonim ***** válasza:

Én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy nem az volt a kérdés, amire a kérdező válaszolt.

pl.

Melyik járműnek kell elsőbbséget adni az alábbi forgalmi helyzetben?

Melyik járműnek kell elsőbbséget adniA az alábbi forgalmi helyzetben?

egy betű a különbség mégis épp más a válasz.

2016. szept. 28. 14:38
 19/19 A kérdező kommentje:
Ja, az igaz lehet, amit írtál lehet egy a betűvel több volt. :) A lényeg, hogy sikerült.
2016. szept. 28. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!